Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Raimo Harjunen och Jouko Luukkonen kommunindelningsutredare för Seinäjokiregionen

Valtiovarainministeriö

Raimo Harjunen och Jouko Luukkonen kommunindelningsutredare för Seinäjokiregionen

Pressmeddelande.
Publicerad: 13.06.2014 kl. 10:41
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen beslutade den 12 juni 2014 att låta förrätta en särskild kommunindelningsutredning mellan kommunerna Ilmajoki, Storkyro och Kuortane samt städerna Alavo och Seinäjoki.

Minister Virkkunen har utsett landskapsråddet Raimo Harju och magistern i administrativa vetenskaper, MBA Jouko Luukkonen till kommunindelningsutredare. Utredningen ska producera information som kan utgöra grunden för en utvärdering av förutsättningarna att slå samman de ovan nämnda kommunerna eller delar av dem till en eller flera kommuner.

Utredningens mandatperiod inleds den 1 augusti 2014 och löper ut efter att utredningen blivit färdig, dock senaste den 30 januari 2015.

Utredningen inleds på ministeriets initiativ. Regeringen har i samband med sitt ramställningstagande från 2013 meddelat sin beredskap att tillsätta särskilda kommunindelningsutredare för de största stadsregionerna. 

Ytterligare information:

Raimo Harjunen, kommunindelningsutredare, tfn 040 505 8753

Jouko Luukkonen, kommunindelningsutredare, tfn 044 759 1301

Anu Hernesmaa, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30027

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs