Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Raahen seudun kuntajakoselvittäjäksi Kaarina Daavittila

Valtiovarainministeriö

Raahen seudun kuntajakoselvittäjäksi Kaarina Daavittila

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2014 klo 16:26
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 10. kesäkuuta 2014 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Pyhäjoen ja Siikajoen kuntien sekä Raahen kaupungin välillä.

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjäksi hallintotieteiden maisteri, ekonomi Kaarina Daavittilan. Hänen tehtävänään on laatia selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista yhdeksi kunnaksi.

Selvityksen toimikausi alkaa 1. elokuuta 2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31. joulukuuta 2014.

Selvitys käynnistetään ministeriön aloitteesta. Raahen seutu on yksi neljästä työssäkäynti- tai yhdyskuntarakenneperusteen täyttävästä yhtenäisestä alueesta, joiden kanssa hallitus päätti tammikuussa käynnistää neuvottelut liitosselvityksistä. Kuntien on kuntarakennelain mukaan selvitettävä yhdistymistä, jos ne täyttävät laissa säädetyn työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteen.

 

Asettamispäätös
Valtion erityinen kuntajakoselvitys valtiovarainministeriön sivuilla

Lisätietoja:

Kaarina Daavittila, puh. 040 826 6588
ylitarkastaja Suvi Savolainen, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30122

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs