Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Puuliitto: Postin ja SOL:n palattava reilun pelin areenalle

Puuliitto

Puuliitto: Postin ja SOL:n palattava reilun pelin areenalle

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 16:08
Julkaisija: Puuliitto

Puuliitto pitää puheenjohtaja Jari Nilosaaren mukaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n tänään päättämiä työtaistelutoimenpiteitä ymmärrettävinä ja perusteltuina.

– Sitä vastoin Postin ja SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n toiminta on täysin käsittämätöntä. Rajujen palkanalennusten pakolla läpiajaminen yhdistettynä mahdolliseen rikkurityövoiman käyttöön on vakava yritys romuttaa työmarkkinoiden laillisia ja kansainvälisin sitoumuksin turvattuja käytäntöjä.

– Jos Posti ja SOL kuvittelevat, että harjoitetulla härskillä toiminnalla ei olisi vaikutuksia asiakassuhteisiin laajemmin, ovat ne väärässä. Mikään yhteiskunnan ja työmarkkinoiden tasavertaiseen toimivuuteen sitoutunut taho ei voi jäädä sivusta seuraamaan tämänkaltaista kivikautista kurmuuttamista. Posti ja SOL pitää tarvittaessa painostaen ohjata takaisin reilun pelin areenalle, Nilosaari kommentoi torstaina 5. marraskuuta.

Nilosaaren mukaan PAU on nyt työnantajapuolen kohtuuttomaksi äityneen toiminnan seurauksena ay-liikkeen eturintamassa puolustamassa yhteisiä arvoja ja työelämän oikeuksia, kuten työntekijöiden oikeutta työtaisteluihin ja tasavertaista neuvottelukulttuuria sekä porttien sulkemista rikkurityövoiman käytöltä.

– Jos tilanne vielä kärjistyy, on sen eskaloitumista yhä vaikeampi välttää. Postin, SOL:n ja työnantajien, jotka todellisuudessa ovat työnostajia, pitää viimeistään nyt ottaa järki käyttöön ja ryhtyä katsomaan asiaa myös työntekijöiden näkökulmasta. Väkipakon ja vilpillisten keinojen käyttämisellä ei saavuteta mitään muuta kuin näissä yrityksissä syviä ja niistä yhteiskuntaan laajenevia kauaskantoisia ongelmia.

– Vetoan puuliittolaisiin ja ihmisiin ylipäätään, että jos ja kun postinkulku viivästyy PAU:n työtaistelutoimenpiteiden seurauksena, suhtauduttaisiin siihen ymmärryksellä. PAU on oikeutetusti liikkeellä puolustamassa työntekijöiden yhteisiä oikeuksia ja tavoitteita.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641     

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs