Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Produktivitet utan att göra avkall på kvalitet– seminarium sammanställer aktörer och goda praxis

Valtiovarainministeriö

Produktivitet utan att göra avkall på kvalitet– seminarium sammanställer aktörer och goda praxis

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.05.2014 kl. 11:02
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Representanter för kommunerna och statsförvaltningen sammanträder den 12 juni till ett seminarium om kommunproduktivitet och effektivitet. Vid tillställningen som ordnas vid finansministeriet hörs experter inom branschen och dessutom diskuterar man framgångsrika reformer som ökat produktiviteten utan att kvaliteten av servicen försämrats.

Representanter för såväl ministerierna som kommunerna kommer att ge sina inlägg. Statssekreterare Martti Hetemäki kommer att redogöra för förbättrandet av kommunernas produktivitet ur det strukturpolitiska programmets perspektiv. Avdelningschef Kirsi Varhila från social- och hälsovårdsministeriet berättar om sote-uppgörelsens roll för utvecklandet av produktiviteten och effektiviteten.

Dessutom ska man diskutera förverkligandet av kommunsektorns rikstäckande produktivitetsmålsättningar samt utvecklandet av ekonomiskhets- och produktivitetsjämförandet.

Seminariet ordnas nu för andra gången. Tillställningen kan följas direkt på www.goodmood.fi/vm/kuntatuottavuus.

Diskussionsmaterial från produktivitets- och effektivitetsenkäten  

Resultaten från produktivitets- och effektivitetsenkäten som riktats till kommunerna ska också presenteras vid seminariet. Enkäten skickades till kommunerna i mars, och svarstiden varar till slutet av maj. Slutledningar och eventuellt fortsatt arbete ska diskuteras utifrån svaren.

Ytterligare information:

Anne-Marie Välikangas, konsultativ tjänsteman, tfn puh. 02955 30020
Suvi Savolainen, överinspektör, tfn 02955 30122                       

  • Program
    26.05.2014  |  pdf, 449 Kt

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs