Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Posti rikkoo laittomilla työsuluilla yleispalveluvelvoitetta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti rikkoo laittomilla työsuluilla yleispalveluvelvoitetta

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 15:31
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Posti asetti tänään eri puolilla Suomea yhdellätoista paikkakunnalla kokonaisia työpaikkoja työsulkuun estämällä työntekijöitä tekemästä työtään. Postinjakelu estettiin eri työyksiköissä Rovaniemellä, Torniossa, Kemijärvellä, Simossa, Kemissä, Punkalaitumella, Urjalassa, Kuopiossa, Savonlinnassa, Äänekoskella, Jyväskylässä ja Tampereella.  Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää työsulkuja laittomina, koska Posti ei ole noudattanut työriitalain mukaista kahden viikon ilmoitusaikaa valtakunnansovittelijalle.

Postin työsululla on merkittäviä vaikutuksia. Yksistään Lapissa noin 80 prosenttia kaikista talouksista ja yrityksistä jää ilman postia. Laittomasta työsulusta Lapissa kärsii noin 100 000 kuluttaja-asiakasta ja satoja yrityksiä. 

PAU asetti viikko sitten laillisen koulutus, perehdytys- ja ylityökiellon niille työpaikoille, joihin tulee SOL Oy:n vuokratyövoimaa. Tämän jälkeen Posti on lähettänyt eri puolilla Suomea päivittäin työntekijöitä yksi kerrallaan kotiin ja estänyt heitä tekemästä työtään. Viime perjantaina Posti asetti Helsingissä työsulkuun kaikki Malmin ja Pukinmäen postinjakajat ja kaksi SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n vuokratyöntekijää. Nyt Posti estää postinjakelun jo kokonaisilla paikkakunnilla.

Posti rikkoo yleispalveluvelvoitetta

Postilla on postilain mukainen yleispalveluvelvoite, jonka mukaan yleispalveluun kuuluvat kirjeet ja paketit tulee toimittaa asiakkaille viitenä päivänä viikossa. Laittomilla työsuluilla Posti rikkoo myös yleispalveluvelvoitetta ja pettää tietoisesti asiakkailleen antamia palvelulupauksia. Asiakkaille tärkeät kirjeet, paketit, sanomalehdet ja aikakauslehdet jäävät jakamatta, kun Posti ei anna työntekijöiden tehdä töitään. 

Lisätietoja:

Markku Hirvioja, pääluottamusmies, Lappi, puh. 040 729 6261
Timo Peippo, pääluottamusmies, Kuopio, Keski-, Pohjois- ja Ylä-Savo, puh. 0400 733 512
Petri Tiussa, Savonlinna, Mikkeli, Lappeenranta, puh. puh. 050 378 6325
Arto Niini, pääluottamusmies, Salo, Rauma, Forssa, puh. 040 534 8735
Heidi Nieminen, PAU ry, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, OpusCapitassa, G4S Cash Solution Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa, Posten Ålandissa. PAU on noin 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs