Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Porvoon demarinaiset haluavat nuorille maksuttoman ehkäisyn

Sosialidemokraattiset Naiset

Porvoon demarinaiset haluavat nuorille maksuttoman ehkäisyn

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 09:25
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Naiset

Porvoolaiset demarinaiset Anette Karlsson ja Eila Kohonen haluavat, että Porvoon kaupunki tarjoaa alle 25-vuotiaille nuorille maksuttoman ehkäisyn. Vuodessa noin 150 alle 25-vuotiasta naista keskeyttää raskauden Porvoossa. Lisäksi noin kaksi kolmasosaa klamydiatartunnan saaneista on alle 25-vuotiaita.

- Maksuton ehkäisy tuo merkittäviä taloudellisia ja inhimillisiä säästöjä. Se, että ehkäisyä hakiessaan nuori saa tietoa ja tukea alan ammattilaisilta on tärkeää myös terveen seksuaalisen elämän tukemiseksi myöhemminkin, Karlsson ja Kohonen painottavat.

Useassa Suomen kunnassa, kuten esimerkiksi Raumalla, Forssassa, Espoossa ja Kauniaisissa tarjotaan nuorille maksuton ehkäisy. Rauman kaupunki on arvioinut, että kaupunki on säästänyt 100 000 euroa vuodessa maksuttoman ehkäisyn myötä. Lisäksi aborttiluvut ja klamydiatartunnat ovat kääntyneet laskuun.

Yksi abortti maksaa noin 2000 euroa, mikä tarkoittaa Porvoon kaupungille 300 000 euron laskua vuodessa, henkisistä kärsimyksistä ja klamydiatartunnoista puhumattakaan.

- Ehkäisyn hankkiminen voi olla nuorelle raskasta niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Seksuaalinen aktiivisuus ja rahan pyytäminen ehkäisyyn voi olla vaikea ottaa vanhempien kanssa esille. Maksuton ehkäisy nuorille on yksi konkreettinen ennaltaehkäisykeino, jota ei pitäisi yhdenkään kunnan jättää käyttämättä, Karlsson ja Kohonen toteavat.

 

Lisätietoja,

Anette Karlsson,

0407476604

 

Eila Kohonen,

0405341983

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs