Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Piispa Luoma: ”Suurta kuvaa rakennetaan yhteistyössä”

Kirkon tiedotuskeskus

Piispa Luoma: ”Suurta kuvaa rakennetaan yhteistyössä”

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 13:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Espoon piispa Tapio Luoma saarnasi valtiopäivien ekumeenisessa avajaisjumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa keskiviikkona 29.4.2015. Piispa Luoman teemana oli ”Tässä ei ole kaikki”.

Piispa Luoma kannusti uusia yhteiskunnallisia päättäjiä valmiuteen rakentaa suurta kuvaa yhteistyössä muiden kanssa. Kansanedustajan työssä on tietoisesti pyrittävä näkemään mahdollisimman laajalle ja kauas.

”Monenlaisten odotusten ristipaineessa joudutaan tekemään tärkeitä ja kauaskantoisia päätöksiä. Oma levottomuus käy tutuksi, kun aina ei ole mielessä varmoja vastauksia ja selkeitä etenemisreittejä. Mutta, hyvät päättäjät, tietäkää, että teitä tarvitaan. Teidän työllänne on suora vaikutus suureen osaan niistä levottomuuden, pelon ja murheen aiheista, joita me kansalaiset kohtaamme.”

Piispa Luoma muistutti, että demokratia ei toimi ilman idealismia, ilman tajua suuresta kuvasta ja valmiudesta tehdä yhdessä töitä kaikista mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta.

”Yksittäisen ihmisen näkökulmasta yhteiskunta ja sen poliittinen järjestelmä voidaan nähdä yhtenä tärkeimmistä tavoista - ellei peräti tärkeimpänä tapana - järjestää ihmisten keskinäinen yhteistyö niin, että levottomuuden, murheiden ja pelkojen aiheet olisivat mahdollisimman vähäiset.”

”Päättäjän on yhä uudelleen itse uskottava siihen, että tässä, mitä nyt aistimme ja tunnemme, mikä nyt aiheuttaa yhteiskunnassamme ja maailmalla ongelmia, levottomuutta ja pelkoa, tässä ei ole kaikki. On jotakin suurempaa, jota yhdessä rakennamme. Tätä tajua ja ymmärrystä päättäjän tulee vahvistaa myös heissä, jotka ovat hänet päättäjän tehtävään valtuuttaneet ja kutsuneet”, piispa Luoma totesi.

Piispa Tapio Luoman saarna kokonaisuudessaan liitteenä.

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs