Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Paperin puute ei saa estää aselupia

Reserviläisliitto tiedottaa

Paperin puute ei saa estää aselupia

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 17:22
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Kalevassa kerrottiin tänään, ettei Oulun poliisilaitos voi enää tänä vuonna myöntää aselupia mm. itsejäljentävien lomakkeiden loppumisen vuoksi. Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola ei ymmärrä asiaa.

- On käsittämätöntä, ettei nykyteknologian maailmassa, jossa pyritään jatkuvasti mahdollistamaan asioiden jouheva ja luotettava digitaalinen käsittely ole edelleenkään luotu mallia, jossa vaativien ja aikaa vievien lupaprosessien hoitaminen onnistuisi myös sähköisesti.

Ilmeisesti lupalomakkeita kuitenkin on muualla Suomessa mutta niitä ei ole kyetty tasaamaan poliisilaitosten kesken. Puheenjohtaja Mikko Savola vaatii asian välitöntä kuntoon laittamista.

- Tämä ongelma on ratkaistava välittömästi ja puuttuvat lomakkeet on järjesteltävä poliisihallinnon sisällä siten, etteivät alueet ja kansalaiset joudu eriarvoiseen asemaan lupien myöntämisessä.

Savolan mukaan reserviläisiltä ja muilta ammunnan harrastajilta tulleen palautteen perusteella vaikuttaa siltä, että aselupaprosessit ovat viime vuosina monimutkaistuneet ja käsittelyajat venyneet. Koko Suomen mittakaavassa ongelma on merkittävä ja vaikeuttaa urheiluammuntaa sekä reserviläisten ampumataitojen ylläpitoa.

- Nämä ongelmat tulee korjata välittömästi sekä kehittää lupakäytäntöjä kohtuullisemmiksi ja nykyaikaisemmiksi.

Savola korostaa, että valtaosa ammunnan harrastajista on kunnollisia ja rehellisiä kansalaisia, joiden ammuntaharrastusta ei tule ehdoin tahdoin vaikeuttaa. Lisäksi ammunnan laajamittainen harrastaminen on tärkeä puolustuksemme kannalta. Puolustusvoimien sodan ajan joukoista yli 95 prosenttia on reserviläisiä, joiden ampumataitojen ylläpito on pitkälti omaehtoisen ampumaharjoittelun varassa.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs