Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Paikallisliikenneliitto ja suuret kaupungit kannattavat esityksiä joukkoliikenteen uusiksi järjestämistavoiksi

HSL Helsingin seudun liikenne

Paikallisliikenneliitto ja suuret kaupungit kannattavat esityksiä joukkoliikenteen uusiksi järjestämistavoiksi

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2012 klo 17:26
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Paikallisliikenneliitto ja suurten kaupunkien joukkoliikennetoimijat kannattavat tänään julkaistun Liikenne- ja viestintäministeriön linja-autoliikennetyöryhmän raportissa esitettyjä vaihtoehtoja joukkoliikenteen järjestämismalleiksi tulevaisuudessa.

LVM:n raportissa esitetään, että paras malli joukkoliikenteen järjestämiseksi kaupunkialueilla on niin sanottu PSA-liikenne (palvelusopimusasetus), joka tarkoittaa tilaaja-tuottaja –mallia. Tilaaja-tuottaja –mallissa liikenne voidaan järjestää erilaisin hankintasopimuksin tai tilaajan omana tuotantona. Tilaaja-tuottaja -malli on käytössä tällä hetkellä mm. pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Pitkän matkan linja-autoliikenteeseen soveltuu puolestaan parhaiten markkinaehtoinen liikenne.

”Sekä käytäntö että kansainvälinen vertailu osoittavat selkeästi, että tilaaja-tuottaja –malli sopii parhaiten joukkoliikenteen toteuttamiseksi kaupunkialueilla, joissa on paljon matkustajia. Tällä mallilla pystytään tarjoamaan asiakkaille edullinen ja hyvä palvelutaso sekä yhtenäinen lippujärjestelmä”, PLL:n puheenjohtaja ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi linjaa.

Ministeriön työryhmässä olivat mukana Paikallisliikenneliitto, Liikennevirasto, HSL, Tampereen kaupunki, Linja-autoliitto, AKT, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kuluttajavirasto ja Kilpailuvirasto.

Pitkänmatkan liikenne markkinaehtoiseksi

Työryhmän esityksen mukaan markkinaehtoinen liikenne soveltuu parhaiten pitkänmatkan linja-autoliikenteeseen.

”PSA-liikennettä voidaan täydentää markkinaehtoisella liikenteellä pääkaupunkiseudulla silloin, kun liikenteen järjestäminen PSA-liikenteenä tulisi esimerkiksi kohtuuttoman kalliiksi. Tällaista liikennettä edustavat nykyiset U-liikennesopimukset”, Rihtniemi jatkaa.

PLL:n toimitusjohtaja Pekka Aalto muistuttaa, että verovaroin tuetut matkustajille edulliset seutu- ja työmatkaliput ovat matkustajien käytössä tulevaisuudessakin. Joukkoliikenneviranomaiset päättävät lippujärjestelmästä ja hankkivat tarvittavat liikennepalvelut tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

Työryhmässä käsiteltiin myös niin sanottua ”Yleisen säännön” soveltamista markkinaehtoiseen reittiliikenteeseen nykyisen siirtymäajan päättyessä kesällä 2014. Yleinen sääntö tarkoittaa käytännössä valtion vahvistamia taksoja reittiliikenteelle. Toteutuessaan yleinen sääntö siirtäisi linja-autoyrittäjän liiketoimintariskin kunnille ja valtioille, jotka joutuisivat korvaamaan liikennöitsijälle lipputuottojen ja liikennöintikustannusten välisen eron.

Työryhmän mukaan säännön soveltaminen ei ole suositeltavaa.

”EU:n perussopimus, kilpailuoikeus ja palvelusopimusasetus edellyttävät aivan toisenlaista suuntausta eli markkinoiden avaamista ja nykyisen yksinoikeuksiin perustuvan järjestelmän lakkauttamista”, Pekka Aalto sanoo.

”Yleinen säännön taksanvahvistus vääristäisi elinkeinonharjoittajien välistä kilpailutilannetta ja heikentäisi markkinoiden toimivuutta. Lisäksi se houkuttelisi lisäämään hallitsemattomasti tarjontaa, mikä on kestämätöntä julkisen rahoituksen riittävyyden kannalta”, Aalto jatkaa.

 Lisätietoja:

PLL:n hallituksen puheenjohtaja ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, suvi.rihtniemi@hsl.fi, p. 0505658884
PLL:n toimitusjohtaja Pekka Aalto, pekka.aalto@pllry.fi, p. 040 830 6727
Tampereen joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita, mika.periviita@tampere.fi. p. 050 3267 007
Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, sirpa.korte@turku.fi, p. 044 907 5121

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs