Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Opiskelijat valvovat kehysriihtä Säätytalolla to 21.3.: Nyt grillataan!

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Opiskelijat valvovat kehysriihtä Säätytalolla to 21.3.: Nyt grillataan!

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2013 klo 16:41
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 19.3.2013

Valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen edustajat kokoontuvat valvomaan maan hallituksen kehysriihineuvotteluja torstaiaamuna 21.3.2013 klo 8.00 alkaen Säätytalon eteen. Jo edellisenä päivänä, ke 20.3., opiskelijat järjestävät suurmielenosoituksen Senaatintorilta Eduskuntatalolle.

Järjestäjinä sekä keskiviikon opiskelijamielenosoituksessa että torstain kehysriihitempauksessa ovat Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI, Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK, Suomen Lukiolaisten Liitto SLL, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL).

Tempausten taustalla on huoli nuoren sukupolven tulevaisuudesta. Opiskelijajärjestöt valvovat, että opintotukea kehitetään oikeudenmukaisesti ja että koulutuksesta ei leikata. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta on järkevää panostaa tulevaisuuteen ja sen tekijöihin.

“Olisi lyhytnäköistä ja typerää säästää koulutuksesta ja opiskelijoiden toimeentulosta. Minkä muun varassa suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuus on, jos ei juuri laadukkaan koulutuksen? Selvää on myös se, että opiskelijoiden toimeentuloa kiristämällä työuria ei pidennetä. Päinvastoin, valmistumisajat venyvät, jos opiskelijat joutuvat entistä enemmän käymään työssä opintojen ohessa”, opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat sanovat.

Nyt grillataan! -opiskelijatempaus Säätytalolla to 21.3.2013 alkaen klo 8.00 niin pitkään kuin neuvotteluja torstaina käydään. Opiskelijat ovat varautuneet jatkamaan päivystystä myös perjantaina, mikä neuvottelutulosta ei vielä torstain aikana synny. Tempauksessa opiskelijajärjestöjen edustajat grillaavat makkaraa (myös vegevaihtoehto) kehysriiheen saapuville neuvottelijoille ja muistuttavat samalla omista tavoitteistaan.

Opiskelijoiden yhteiset tavoitteet opintotukeen ovat:

Opintotuki tulee säilyttää opintorahapainotteisena, ja sitä tulee kehittää nykyrakenteen pohjalta. Toisen asteen opintotuen epäkohdat pitää korjata. Vanhempien tulojen vaikutus itsenäisesti asuvien täysi-ikäisten toisen asteen opiskelijoiden opintotukeen tulee poistaa. Opintotuki tulee sitoa indeksiin hallitusohjelman mukaisesti 1.9.2014. Vain indeksiin sitominen turvaa tuen tason elinkustannusten noustessa.Opiskelijajärjestöjen puheenjohtajien yhteystiedot:

puheenjohtaja Aleksej Fedotov (SAKKI), p. 040 961 8847, aleksej.fedotov@sakkinet.fi

puheenjohtaja Nina Huovinen (OSKU), p. 040 702 9863, nina.huovinen@osku.info

puheenjohtaja Marina Lampinen (SYL), p. 044 906 5007, marina.lampinen@syl.fi

puheenjohtaja Daniel Sazonov (SLL), p. 045 129 6812, daniel.sazonov@lukio.fi

puheenjohtaja Mikko Valtonen (SAMOK), p. 050 389 1000, mikko.valtonen@samok.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs