Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » OLL: ammattikorkeakoulujen toimilupahakemuksiin kunnollinen selvitys liikuntapalveluiden järjestämisestä

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

OLL: ammattikorkeakoulujen toimilupahakemuksiin kunnollinen selvitys liikuntapalveluiden järjestämisestä

Julkaistu: 20.08.2013 klo 10:16
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ry vaatii, että uudistuvien ammattikorkeakoulujen toimilupahakemuksiin sisältyy kunnollinen selvitys liikuntapalveluiden järjestämisestä uudessa ammattikorkeakoulussa.  

OLL:n mielestä on erinomaista, että uusien ammattikorkeakoulujen toimiluvan myöntämisen yhtenä ehtona on liikuntapalveluiden järjestäminen. Eduskunnan päätösten ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaisesti toimilupahakemuksessa on selvitettävä vähintään, miten uudessa ammattikorkeakoulussa liikuntapalveluiden rahoitus, henkilöstöresurssit ja tilat nostetaan korkeakoululiikunnan vähimmäissuositusten tasolle. 

 ”Valtionhallinnon viesti on varsin selvä. Jatkossa Suomessa ei voi toimia enää yhtäkään ammattikorkeakoulua tai yliopistoa, joka ei ole hoitanut liikunta-asioita kuntoon. Toimivat liikuntapalvelut ovat olennainen osa uusien ammattikorkeakoulujen yhteiskunta- ja työnantajavastuuta”, toteaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Teemu Myllärinen.

 ”Panostusta oman yhteisön liikuntapalveluihin ei kuitenkaan tule eikä kannata nähdä hyödyttömänä lisäkuluna.  Hyvät ja monipuoliset liikuntapalvelut tukevat olennaisesti koko korkeakouluyhteisön hyvinvointia sekä opiskelu- ja työkykyä”, jatkaa Myllärinen.

 

Eduskunnan Sivistysvaliokunnan mietintö ammattikorkeakoulu-uudistuksesta:

Valiokunta pitääkin erittäin tärkeänä, että tässä uudistuksessa toimilupahakemukseen sisällytettävä opiskelijapalveluiden järjestämistä koskeva selvitys kattaa myös opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointipalvelut. Valiokunta pitää tärkeänä, että selvitys sisältäisi kuvauksen liikuntapalvelujen järjestämisestä vähintään korkeakoululiikunnasta annettujen suositusten tasoisina. Tämä edellytys velvoittaa jokaisen ammattikorkeakoulun järjestämään opiskelijoiden liikuntapalvelut käytännössä toimiviksi.

Kaikki Eduskunnan käsittely- ja päätöstiedot ammattikorkeakoulujen uudistamisesta löytyvät täältä.

Ammattikorkeakoulujen toimilupien hakemiseen liittyvät asiakirjat löytyvät täältä.

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ry

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Teemu Myllärinen, teemu.myllarinen@oll.fi, 044 780 0211

Korkeakoululiikunnan asiantuntija Jussi Ansala, jussi.ansala@oll.fi, 044 780 0214

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto
Lapinrinne 2
00180 Helsinki

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs