Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Nuorten köyhdyttäminen on lopetettava

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Nuorten köyhdyttäminen on lopetettava

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2012 klo 11:26
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Sosialidemokraattiset Nuoret ry. vaatii toimeentulotuen nuorisoleikkurin poistamista. Viime vuonna tehty muutos toimeentulotukilakiin on epäonnistunut. Vuoden 2011 alusta voimaan astunut lakimuutos tekee mahdolliseksi alle 25-vuotiaille maksettavan toimeentulotuen alentamisen, jos nämä kieltäytyvät koulutuksesta tai keskeyttävät sen. Käytännössä lain tarkoituksena on ”kannustaa” nuoria koulutukseen taloudellisen pakotteen uhalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n tekemän selvityksen mukaan taloudellisella pakotteella uhkaaminen on huono keino ohjata nuoria koulutukseen. Nuorten sosiaalityön asiakkaiden opiskelua hankaloittavat tai estävät erilaiset terveyteen ja työkykyyn liittyvät ongelmat. THL:n mukaan nykyinen etuusjärjestelmä enemmänkin jarruttaa kuin kannustaa nuoren elämäntilanteen muuttamiseen ja aktivoitumiseen.

”Me nuorison edustajat sanoimme jo reilusti ennen lakimuutoksen voimaantuloa, ettei se aja tarkoitustaan, vaan ainoastaan köyhdyttää ja nöyryyttää ikäluokkaamme. Tämä lainkohta on tyylipuhdas suoritus oikeistolaisesta rankaisupolitiikasta. Tällaiset riistolait eivät sovi hyvinvointivaltioon”, kommentoi Demarinuorten puheenjohtaja Timo Kontio.

”Laki on saatettava entiselleen välittömästi ja nuoriin on suhtauduttava neutraalisti samalla tavoin kuin kaikkiin muihin kansalaisiin. Ymmärrän, että lainsäädäntötyössä sattuu aika ajoin virheitä. Tässä on erinomainen esimerkki. Vetoankin sosiaali- ja terveysministeriön ministereihin, jotta he myöntäisivät tehdyn lapsuksen ja korjaisivat tilanteen”, Kontio jatkaa.


Lisätietoja:
Timo Kontio, puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry.
p. +358 50 545 2083, m. timo.kontio@demarinuoret.fi

Sosialidemokraattiset Nuoret ry. - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs