Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Miten pk-yritys menestyisi Suomessa?

Teknologiateollisuus ry

Miten pk-yritys menestyisi Suomessa?

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 14:39
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Pk-yrityksiltä odotetaan paljon kasvun ja työllisyyden hoidossa. Kaiken lähtökohta on kilpailukykyinen toimintaympäristö. Kehitettävää löytyy myös yritysten omassa toiminnassa.

Teknologiateollisuuden yrittäjävaliokuntaan kuuluu noin 40 pk-yrittäjää. Se on talven mittaan miettinyt keinoja, joilla pk-yrityksiin ladattuihin odotuksiin kasvusta ja työllistämisestä voitaisiin vastata.

Keskeisiä ovat toimintaympäristön kehittämiseen liittyvät toimet. Verotukseen ja rahoitukseen liittyvillä toimenpiteillä voidaan tukea yritysten investointeja ja uudistumista.

- Byrokratian pitäisi olla kevyttä ja ketterää. Kun yritykseltä tarvitaan jotain tietoa, se on automaattisesti jaettava koko hallinnon kesken. Samaa asiaa ei saisi kysyä montaa kertaa, yrittäjävaliokunnan puheenjohtaja Pauli Nurminen painottaa.

Omia tuotteita vientiin

Viennin käynnistäminen ja kansainvälistyminen on suuri harppaus yrityksille. Nyt vientimme on liian kapeilla hartioilla ja pk-yrityksiltä toivotaan omia tuotteita vientiin.

- Kansainvälistymispalveluiden markkinoilla on kysyntää niin julkisille kuin yksityisille toimijoille. Keskeinen tavoite täälläkin on yhden kontaktin periaate, jolloin yrityksen apuna ja tukena on henkilö, jolla on kokonaisnäkemys ja osaamista tarjolla olevista palveluista, Nurminen toteaa.

Julkisen talouden hankala tilanne on kohdistunut säästöpaineina kansainvälistymis- sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoitukseen.

- Näistä ei pidä säästää, kun kaipaamme talouteen myös lisätuloja, Nurminen toteaa.

Teknologiateollisuuden pk-yritykset toivovat panostuksia, joilla suomalainen myynti- ja markkinointiosaaminen saataisiin nostettua kansainväliselle tasolle.

Kotipesä kuntoon

Yritykset asettavat tavoitteita myös oman toimintansa kehittämiseen.

- Teollisuuden kiinteät investoinnit vähenivät viime vuonna runsaalla viidellä prosentilla. Tänä vuonna lasku jatkuu neljällä prosentilla. On selvää, että yritysten pitää parantaa tuottavuuttaan, Nurminen painottaa.

Teknologiateollisuuden pk-yritykset aikovat lisätä panostuksia tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä strategiseen erikoistumiseen. Kehitettävää on myös tietotekniikan hyödyntämisessä tuotteissa ja toiminnan tehostamisessa.

Työmarkkinoilla paineita

Työvoimakustannusten nousu ja heikko tuottavuuskehitys ovat viime vuosina vieneet kilpailukykyämme.

- Nyt olisi ymmärrettävä, ettei työn hinta voi lähivuosina nousta. Tuottavuutta on parannettava myös työehtoja uudistamalla, Nurminen toteaa.

Yrityksissä tunnetaan parhaiten työpaikan tilanne ja yhdessä sopien on mahdollista löytää parhaat tavat toimia. Työpaikkojen päätösvaltaa työehdoista on lisättävä ja valmiuksia käyttää joustoja on parannettava. Aitoa paikallisen sopimisen kulttuuria tarvitaan.

- Tämä on sekä yrityksille että niiden työntekijöille iso kulttuurinen muutos. Siksi on tärkeää avoimesti puhua yritysten tilasta ja kehitysnäkymistä, Nurminen kannustaa.

 

Lisätietoja: Teknologiateollisuuden yrittäjävaliokunnan sihteeri, johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, puh. 0400 894 220.

Liitetiedostot

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs