Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ministeri Paatero: Henkilöstö paremmin mukaan yhtiöiden kehittämiseen

SDP Tiedotus

Ministeri Paatero: Henkilöstö paremmin mukaan yhtiöiden kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2015 klo 18:18
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron mukaan henkilöstö on otettava nykyistä paremmin mukaan yhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Paatero toteaa aidon vuorovaikutuksen puutteen henkilöstön ja johdon välillä nousevan toistuvasti esiin valtionyhtiöiden henkilöstöä tavattaessa. 

Paatero huomauttaa, että tiedonkulun toimiessa sujuvasti ja avoimesti vältytään monilta konflikteilta. Vaikeatkin päätökset voivat saada osakseen ymmärrystä. Tehokkaimmat keinot toiminnan kehittämiseksi löydetään, kun henkilöstö voi aidosti osallistua niiden suunnitteluun ja läpiviemiseen. 

– Motivaatio on kohdallaan ja tulosta syntyy, kun päämäärät koetaan yhteisiksi ja palkitseminen tuloksista menee läpi koko yrityksen, Paatero sanoo. 

Yhtenä keinona toiminnan kehittämiseksi Paatero nostaa henkilöstön edustajien osallistumisen yhtiöiden hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyyn. 

– Hallitus tai johtoryhmä ei ole henkilöstön edustajalle monesti helppo paikka. Mielestäni asiaa on kuitenkin syytä viedä eteenpäin, silloin kun tähän löytyy yhtiön henkilöstön piirissä halukkuutta. 

Toisena säännöllisesti esiin nousevana asiana Paatero mainitsee yt-prosessien toimivuuden. Yhteistoimintaneuvotteluja olisikin hyödynnettävä murrostilanteissa aitona toiminnan kehittämisen välineenä yt-lain henkeä kunnioittaen.

– Molemmat näistä puutteista on syytä korjata. Molempien osalta se on kaikkien osapuolten yhteinen etu, Paatero painottaa. 

Ministeri Sirpa Paatero kirjoitti aiheesta sunnuntaina julkaistussa blogissaan. Paatero tapasi kaikkien valtioneuvoston kanslian omistajaohjauksessa olevien valtionyhtiöiden henkilöstön edustajia aiemmin tällä viikolla. 

 

Lisää aiheesta ministeri Paateron blogissa: http://sirpapaatero.net/henkiloston-asema-valtionyhtioissa/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs