Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ministeri Anne Berner Suomen MM-rallin suojelijaksi

Neste Rally Finland

Ministeri Anne Berner Suomen MM-rallin suojelijaksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.07.2016 klo 14:21
Julkaisija: Neste Rally Finland

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on heinäkuun lopussa ajettavan Suomen MM-rallin osakilpailun, Neste Rallin virallinen suojelija. Ministeri Berner näkee rallin osana suomalaista identiteettiä ja erottamattomana osana autoilun satavuotista historiaa.

- Rallilla on aivan erityinen asema suomalaisten sydämissä. Ralli on meille monelle ylpeyden aihe, urheilulaji, jossa pieni kansa on osoittanut voimansa kansainvälisillä areenoilla.

Lajin historiaan tutustunut ministeri näkee sen kehityksessä myös vertauskuvan Suomelle.

- Ralli on uskaltanut rohkeasti uudistua, kun murrokseen aika on ollut edessä. Ei olla jääty vanhan vangiksi, vaan rakennettu vanhan pohjalle elinvoimaista tulevaisuutta. Tämä rohkeus on meille suomalaisille hyvä esimerkki laajemminkin. Ja rallille tämä on tie, jolla se varmasti jatkaa osana autoilun tulevaisuutta.

Rallin tekeminen ja sen tekijät eivät myöskään jää ministeriltä huomiotta:  

- Suomen MM-ralli on kansainvälinen suurtapahtuma. Kilpailun suojelijana haluan muistaa heitä kaikkia, jotka tekevät tämän jokavuotisen perinteen mahdolliseksi. Aivan erityisen kiitoksen osoitan kaikille tapahtuman monille vapaaehtoisille.

Neste Rallin promoottori, AKK Sports Oy:n Jani Backman:

- Meitä ilahduttaa, että ministeri Berner on kiinnostunut suomalaisesta autourheilusta ja kokee rallin merkityksen vahvana Suomen ja suomalaisuuden rakentajana niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Hänellä on laaja ja vaikuttava näkemys tapahtumamme eri osa-alueista, ja keskustelujemme pohjalta hän kiinnostui myös muista AKK:n projekteista, kuten valtakunnallisesta Turvassa Tiellä –tieliikenneturvallisuuskampanjastamme, joka on tänä vuonna vahvasti esillä myös Neste Rallissa.  

Ministeri Bernerille liikenneturvallisuutta edistävät näkökohdat ovat tärkeitä.

- Olen iloinen, että autourheilijat ottavat tosissaan roolinsa esikuvina ja toimivat turvallisen, toisia huomioivan sekä vastuullisen liikenteen puolestapuhujina. Turvassa Tiellä -kampanjalla autourheiluväki ja sen kirkkaimmat suomalaistähdet ovat viemässä tätä viestiä myös sanoista tekoihin, Berner kiittää.

- - -

Liitetiedostot

 

Neste Ralli on Suomessa vuosittain ajettava FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu. Kansainvälinen autourheiluklassikko on kuuluisa nopeista sorateistään, näyttävistä hypyistään sekä mahtavista järvimaisemistaan. Ralli ajetaan perinteisesti Keski-Suomessa, keskuspaikkanaan Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskus ja huoltoparkki. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurimpia vuosittaisia yleisötapahtumia ja myös kilpailijamäärältään yksi sarjan suurimmista. Tänä kesänä Neste Ralli järjestetään 28.-31.7.2016.

Neste Ralli - Mediapalvelut

Terhi Heloaho
Lehdistöpäällikkö
040 682 2662 
terhi.heloaho@autourheilu.fi 

Rita Pasanen
Viestintäpäälikkö
044 545 9919
rita.pasanen@autourheilu.fi

nesterallyfinland.fi
twitter.com/RallyFinland
facebook.com/NesteRallyFinland
instagram.com/RallyFinland
 

 

Julkaisuvapaita kuvia Kuvia Neste Rallista käyttöönne: Galleria

Alla olevasta linkistä ladattavissa ministeri Bernerin kuva käyttöönne. Kuva: Sakari Piippo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs