Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Max Jakobsonin arkisto tutkijoiden käyttöön

Kansallisarkisto

Max Jakobsonin arkisto tutkijoiden käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 14:05
Julkaisija: Kansallisarkisto

Keväällä 2014 Kansallisarkistoon luovutettu Max Jakobsonin arkisto on järjestetty. Arkistoluetteloon voi tutustua Kansallisarkiston tutkijasalissa (Rauhankatu 17, Helsinki), mutta itse arkiston käyttö edellyttää luvan, jonka toistaiseksi myöntää Jakobsonin tytär Linda Jakobson. Yhteystiedot käyttöluvan hakemiseksi saa tutkijasalin päivystäjältä.

Arkiston laajuus on noin viisi hyllymetriä ja se kattaa pääosin aikakauden 1950−2000. Aineisto sisältää kirjeenvaihtoa, kirjalliseen tuotantoon liittyvää aineistoa, Jakobsonin monipuolista toimintaa kuvaavaa aineistoa, lehtileikkeitä ja muita asiakirjoja.

Jakobson toimi elämänsä aikana muun muassa Suomen pysyvänä edustajana YK:ssa, suurlähettiläänä, ulkoasiainhallinnon muissa tehtävissä, Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtajana sekä lukuisissa diplomaattisissa ja muissa luottamustehtävissä.

Lisätietoja: ylitarkastaja Kenth Sjöblom, Kansallisarkisto, puh. 050 433 7348, etunimi.sukunimi@narc.fi

Arkistolaitoksen tehtävänä on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilyminen ja niiden käytettävyys, edistää tutkimusta sekä ohjata, kehittää ja tutkia arkistotointa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs