Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Martti Ruotsalainen och Timo Mäkitalo kommunindelningsutredare i Havslappland

Valtiovarainministeriö

Martti Ruotsalainen och Timo Mäkitalo kommunindelningsutredare i Havslappland

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.06.2014 kl. 13:44
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen beslutade den 19 juni 2014 att låta genomföra en särskild kommunindelningsutredning mellan städerna Kemi och Torneå samt kommunerna Keminmaa, Simo, Tervola och Övertorneå.

Ministern har utsett PM Matti Ruotsalainen och forskningschefen, FM Timo Mäkitalo till kommunindelningsutredare. De har till uppgift att utarbeta en utredning på basis av vilken man kan utvärdera förutsättningarna att slå samman de ovan nämnda kommunerna eller delar av dem till en eller två kommuner.

 Utredningsarbetet börjar den 1 augusti 2014 och löper ut då utredningen blivit färdig, dock senast den 31 december 2014.

Utredningen inleds på ministeriets initiativ. Kemi-Torneåregionen är ett av de fyra enhetliga områden som uppfyller antingen pendlings- eller samhällsstrukturkriteriet, och med vilka regeringen i januari 2014 beslutade att inleda förhandlingar om sammanslagningsutredningar. Kommunerna ska enligt kommunstrukturlagen utreda sammanslagningar, men kommunernas egna utredningar har tills vidare inte kommit igång.

Statens särskilda kommunindelningsutredning på finansministeriets webbplats

Ytterligare information:

Suvi Savolainen, överinspektör, tfn 02955 30122 (till den 22 juni)

Anu Hernesmaa, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30027 (fr.o.m. den 23 juni)

Martti Ruotsalainen, kommunindelningsutredare, tfn 0400 698 812

Timo Mäkitalo, kommunindelningsutredare, tfn 044 703 1240

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs