Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Markku Olkkonen on vuoden 2014 ansioitunut vartija

G4S

Markku Olkkonen on vuoden 2014 ansioitunut vartija

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 10:57
Julkaisija: G4S

Suomen Vartioliikkeitten Liitto ry on valinnut vuoden ansioituneeksi vartijaksi G4S Suomen vuoroesimies Markku Olkkosen. Vuonna 1964 syntynyt Olkkonen on työskennellyt lähes koko 30-vuotisen vartijanuransa ajan saman työnantajan palveluksessa ja samassa asiakaskohteessa.

Valinta julkistettiin Suomen Vartioliikkeitten Liiton (SVLL) kevätkokouksessa 20.4.2015. Tunnustus myönnettiin tänä vuonna 33. kerran. Olkkosen valintaa SVLL:n hallitus perusteli sillä, että Olkkonen on osoittanut rauhallisuudellaan, motivoituneisuudellaan ja huolellisuudellaan vahvaa vartiointialan osaamista. Ansioituneen vartijan valinnalla ja palkitsemisella SVLL haluaa painottaa ammattitaitoisten vartijoiden ja ennaltaehkäisevän vartioinnin merkitystä ilkivallan ja rikollisuuden estämisessä. Ansioituneelle vartijalle liitto ja työnantaja myöntävät liiton viirin sekä vartijan ammattisormuksen.

– Työelämässä ei aina muisteta huomioida ahkeria työntekijöitä, jotka suorittavat työnsä tasaisen varmasti ja hyvin. Olkkonen on asiakaslähtöinen ja ammattitaitoinen pitkän linjan vartija, joka osaa ottaa työssään huomioon niin asiakkaat kuin työkaveritkin, toteaa Harri Uusitalo, G4S Suomen rahankäsittelypalveluiden johtaja.

– Arvostan saamaani tunnustusta ja koen sen erittäin palkitsevana. Tänä vuonna olen toiminut alalla 30 vuotta ja pidänkin tätä eräänlaisena elämäntyöpalkintona, Olkkonen kertoo tunnelmistaan.

G4S:llä Olkkonen on pidetty, arvostettu ja luotettu niin esimiehenä kuin työntekijänä. Hänelle on ollut kautta linjan luonteenomaista työntekijälähtöinen ote esimiestyöhön jo useamman vartijasukupolven ajalta. Kenttätason työtehtävät ja työskentely tuotannon työntekijöiden lähellä ovat olleet ehdokkaalle aina oma toive ja kutsumus. Hän mainitseekin yhdeksi merkittävimmistä asioista urallaan työn parissa kohtaamansa ihmiset.

– Tällä alalla on todella hienoja ihmisiä ja pidän yhteyttä monien entisten ja nykyisten työkavereiden kanssa myös vapaa-ajalla. Urallani on ollut hetkiä, jolloin minulla on ollut ilo saada työparikseni kaveri, jonka kanssa yhteistyö on saumatonta ja työ sujuu kuin itsestään. Pysäyttävin hetki uralla on ollut Myyrmannin räjähdys. Toimin silloinkin vuoroesimiehenä. Sen jälkeen oli tarpeen selvittää omia ajatuksia ja sain siihen kriisiapua.

Entä minkälainen ihminen Olkkosen mielestä sopii turvallisuusalalle ja nimenomaan vartijaksi?

– Alalle sopii henkilö, jolla on korkea moraali ja selkeä käsitys siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Vartijan työtä määrittelevät kymmenet erilaiset lakipykälät, joiden lisäksi on hallittava vielä työnantajan antamat ohjeet sekä kohdekohtaiset ohjeet. Tässä työssä tilanteet tulevat vastaan niin nopeasti, että reaktion pitää tulla selkäytimestä. Tilanteessa ei voi jäädä pohtimaan, että noudatanko nyt tätä tai tuota lakia ja ohjetta. Pitää osata käyttää tervettä järkeä ja noudattaa sitä omaa moraalia.

Vartiointialalla aloittavia Olkkonen neuvoo pitämään mielessä, mikä on vartioinnin tarkoitus ja asiakkaan eli toimeksiantajan tarve.

– Työtehtävissä kannattaa pitää mielessä, mikä on vartioinnin tarkoitus kussakin toimeksiannossa ja kohteessa sekä pitää huoli, että nämä tehtävät tulevat suoritetuksi ensisijaisesti. Sen jälkeen voi keskityttyä mahdollisiin muihin vartijan huomiota vaativiin seikkoihin.

Onnittelemme Markku Olkkosta hänen saamansa tunnustuksen johdosta ja olemme erittäin ylpeitä ja iloisia siitä, että hän on työtoverimme.

 

Lisätietoja:

Harri Uusitalo, johtaja, rahankäsittelypalvelut, G4S Suomi, puhelin 020 428 2118

Mikko Mäenpää, asiamies, Suomen Vartioliikkeitten Liitto ry, puhelin 050 337 9234

G4S Suomi on turvallisuuden asiantuntija ja luotettava kumppani, joka tarjoaa maan monipuolisimmat turvallisuuspalvelut. Osana maailman johtavaa turvallisuuspalveluiden tarjoajaa, G4S-konsernia, olemme turvallisuuden edelläkävijä, joka tuo kansainvälisen asiantuntemuksen ja kokemuksen paikallisiin oloihin. Maailmanlaajuisesti G4S työllistää yli 618 000 turvallisuusalan ammattilaista, joista Suomessa palveluksessamme työskentelee noin 2 000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs