Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Mäkisalo-Ropponen: ”Ymmärtääkö Orpo yli 60-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän tilannetta?”

SDP Tiedotus

Mäkisalo-Ropponen: ”Ymmärtääkö Orpo yli 60-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän tilannetta?”

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 10:25
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

 

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää positiivisena, että työministeri Lindström ajaa Lex Taipale II:sta, joka turvaisi yli 60-vuotiaille työttömille kunniallisen eläköitymisen. Sen sijaan hän ihmettelee valtiovarainministeri Orpon kielteistä kantaa.

- Ymmärtääkö Orpo yli 60-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän tilannetta? Vaikka ihminen ei lääketieteellisesti olisi työkyvytön, työmarkkinoiden näkökulmasta hän on sitä. Tähän toivottomaan tilanteeseen on inhimillinen ratkaisu ja se on Lex Taipale. Miksi Orpo jarruttaa, Mäkisalo-Ropponen kysyy.

Mäkisalo-Ropponen huomauttaa, että pitkäaikaistyöttömyyttä vastaan pitää tehdä kaikki voitava ja vaatii hallitukselta konkreettisia toimia budjettiriihessä.

- Lex Taipale on todistetusti toimiva keino. Se on myös inhimillinen ratkaisu, joka osoittaa, että ihmisiä ei jätetä heitteille. Siksi SDP on ehdottanut tätä ratkaisua jo pidemmän aikaa. On tärkeää, että työministeri Lindström on kuunnellut ja tukee ehdotusta. Hän saa asiassa täyden tukeni.

 

Lisätietoja:

Merja Mäkisalo-Ropponen 050 357 9090

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs