Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » LYNET-yhteenliittymään uusia jäseniä

Maa- ja metsätalousministeriö

LYNET-yhteenliittymään uusia jäseniä

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2015 klo 13:44
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä LYNET laajenee. Valtioneuvosto antoi tänään 12.3.2015 asetuksen, jonka mukaan LYNET-yhteenliittymän jäseniä ovat 1.4.2015 lähtien Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira), Geologian tutkimuskeskus (GTK), Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus (Luke), Maanmittauslaitos ja Suomen ympäristökeskus (SYKE). Asetus mahdollistaa myös Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n liittymisen LYNETin jäseneksi erillisellä sopimuksella.

LYNET on tutkimuslaitosten verkostomainen yhteistyöelin, jonka tavoitteena on parantaa tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta, toiminnan tuottavuutta ja suomalaisten tutkimusorganisaatioiden kansainvälistä kilpailukykyä. Yhteenliittymä mm. toteuttaa luonnonvara- ja ympäristökysymyksiin liittyviä tutkimusohjelmia. LYNET pyrkii tehostamaan luonnonvaroihin ja ympäristöön liittyvien tietovarantojen hyödyntämistä ja sen yleisenä toimintaperiaatteena on edistää tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä sekä alan muiden toimijoiden kotimaista ja kansainvälistä verkostoitumista.

LYNET-yhteenliittymä perustettiin vuonna 2009 maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön hallinnonaloille. Yhteenliittymän laajentaminen työ- ja elinkeinoministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonaloille on osa valtion tutkimuslaitosten rakenteiden ja rahoituksen kokonaisuudistusta.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
tutkimusjohtaja Mikko Peltonen, p. 0295 16 2296, 0400 289 083

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs