Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lukiolaiset: OAJ:n huoli järjestämisverkon uudistuksen vaikutuksista aiheellinen

Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiolaiset: OAJ:n huoli järjestämisverkon uudistuksen vaikutuksista aiheellinen

Julkaistu: 08.11.2014 klo 13:32
Julkaisija: Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiolaiset: OAJ:n huoli järjestämisverkon uudistuksen vaikutuksista aiheellinen


Opetusalan ammattijärjestö (OAJ) otti tänään 8.11. kantaa toisen asteen rakenteelliseen kehittämiseen ja vaati aikalisää lausuntokierroksella olevasta järjestämisverkkoa koskevan lainsäädännön uudistamisesta. Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) yhtyy OAJ:n huoleen.

“Ministeriön vakuuttelut siitä, että nyt ei haluta puuttua oppilaitosverkkoon vaikuttavat epäuskottavilta. Lukio toimii jo nyt kustannustehokkaasti ja tuloksellisesti - toisen asteen jättileikkauksia ei kateta pelkällä järjestäjäverkon tiivistämisellä”, SLL:n puheenjohtaja Otto Ahoniemi linjaa.

Lukiokoulutuksen uudistumisen tarve muuttuvassa maailmassa on ilmeinen, mutta uudistukset on tehtävä huolella ja harkiten laadukkaan lopputuloksen takaamiseksi.

“Lukiokoulutusta uudistetaan nyt yhtä aikaa niin rakenteellisesti, sisällöllisesti kuin pedagogisestikin samalla rahoituksesta leikaten. Kiire ja niukat resurssit näkyvät väistämättä lopputuloksessa”, Ahoniemi pelkää.

Laadukas yleissivistävä koulutus, joka tuottaa tarvittavat jatko-opintovalmiudet on epäilemättä lukiolaisten, opettajien ja päättäjien yhteinen tavoite. Tärkeät uudistukset tarvitsevat onnistuakseen kaikkien osapuolten sitoutumista.

“Kentän epätietoisuus ja huoli järjestäjäverkon uudistuksen ja rahoituksen leikkausten vaikutuksesta oppilaitosverkkoon on otettava vakavasti. Tuntuu, että nyt halutaan ainoastaan runnoa nykyiset esitykset läpi niin nopeasti kuin vain mahdollista”, Ahoniemi toteaa.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Otto Ahoniemi, 040 419 5707, otto.ahoniemi@lukio.fi

Koulutuspoliittinen asiantuntija Annakaisa Tikkinen, 040 356 6082,annakaisa.tikkinen@lukio.fi

 

"Suomen Lukiolaisten Liitto - SLL on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla."

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs