Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lindtman vaatii: Sotesta vähintään pääministerin ilmoitus ja riippumaton asiantuntijaselvitys

SDP Tiedotus

Lindtman vaatii: Sotesta vähintään pääministerin ilmoitus ja riippumaton asiantuntijaselvitys

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 14:25
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaatii sote-uudistuksesta riippumatonta asiantuntijaselvitystä. Lindtman kummaksuu sitä, että sotesta ei anneta edes pääministerin ilmoitusta.

"Hallituksen sekoilu viime viikolla ei ollut kunniaksi kenellekään. Lisäksi tämän päivän tiedotustilaisuus ei antanut vastauksia kansalaisia puhuttaviin kysymyksiin, vaan jätti enemmän avoimia kysymyksiä. Sotessa on kyse jokaisen suomalaisen sosiaali- ja terveyspalveluista. Sen vuoksi asia on valmisteltava avoimesti", Lindtman sanoo.

Lindtman epäilee, että päätös olla tuomatta linjausta eduskunnan arvioitavaksi johtuu hallituksen sisäisistä ristiriidoista, jotka ajoivat hallituksen hajoamisen partaalle.

"Pidän erittäin kummallisena, että eduskunta ei saa näin tärkeästä asiasta edes pääministerin ilmoitusta. Eduskunnan on päästävä arvioimaan hallituksen linjauksia. Nyt tarvitaan lisää avoimuutta."

Lindtman esittää myös, että sote-päätös annettaisiin riippumattomien asiantuntijoiden arvioitavaksi.

"Ulkopuolisen on tähän asti kerrotun perusteella mahdotonta arvioida, miten nyt luotu uusi hallintotaso säästäisi kestävyysvajeesta luvatut kolme miljardia."

 

Lisätietoja:

Antti Lindtman, +358 40 5776255

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja

 

Dimitri Qvintus, 0505740956

Viestintävastaava

SDP:n eduskuntaryhmä 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs