Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lindtman: Talvivaaran tilanteeseen tarvitaan kestävä ratkaisu

SDP Tiedotus

Lindtman: Talvivaaran tilanteeseen tarvitaan kestävä ratkaisu

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2015 klo 10:55
Julkaisija: SDP TiedotusSDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo, että Talvivaaran kaivoksen tilanteeseen tarvitaan kestävä ratkaisu. Lindtmanin mukaan hallituksen päätös ottaa koko kaivoksen toiminnan haltuunsa mahdollistaa sen, että ympäristöseikat voidaan ottaa entistä paremmin huomioon.

”On täysin selvää, että Talvivaaran kaivoksen tarina on ollut monella tavalla surullinen. Suomen luonto ja ympäristö on otettava paremmin huomioon. Ei pelkästään ympäristön vaan myös alueen ihmisten vuoksi.”

Nyt valtio ottaa isomman roolin kuin aiemmin ajateltiin. Lindtmanin mukaan on tärkeää, että omistajapohjan laajentamista selvitetään.

”Ympäristötekijöiden lisäksi tarvitaan kestävä ratkaisu myös omistajapohjaan. Hallituksen tulee hakea kaivostoiminnasta omistusjärjestelyt, jolla mukaan saadaan uutta teollista omistajuutta.”

Lisätalousarvion vastalauseessa SDP vaati, että hallitus laatii konkreettisen päätösehdotuksen Talvivaaran toiminnan jatkamisesta ympäristön kannalta kestävällä tavalla syyskuun loppuun mennessä. Lisäksi vastalauseessa edellytettiin varasuunnitelmaa, jossa kaikissa oloissa turvataan alueen luonnon ja ihmisten ympäristön elinvoima ja Kainuun alueen työllisyydestä huolehtiminen.

Lindtman muistuttaa, että kaivostoiminta Suomessa ei ole yhtä kuin Talvivaara.

”Kaivostoiminta on merkittävä työllistäjä Suomessa, puhutaan kymmenistä tuhansista työpaikoista. Koko ajan on kuitenkin muistettava ympäristötekijät, jotka on otettava huomattavasti paremmin huomioon.” 

 

Lisätietoja:

Dimitri Qvintus, 050 574 0956
SDP:n eduskuntaryhmän viestintä

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs