Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lindtman: Hallitus toimii Yle-asiassa vastoin pelisääntöjä - "Asia ei jää tähän"

SDP Tiedotus

Lindtman: Hallitus toimii Yle-asiassa vastoin pelisääntöjä - "Asia ei jää tähän"

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 15:57
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kritisoi voimakkaasti hallituksen päätöstä jäädyttää Yle-veron indeksin. Lindtman syyttää hallitusta suhmuroinnista asiassa, joka on aina kuulunut eduskunnalle.

"Hallituksen toiminta on täysin vastoin pelisääntöjä. Nyt on aika tehdä selväksi Sipilän hallitukselle, että Yleisradio on valtiollinen riippumaton media, eikä hallituksen oma sylikoira. Ylen asiat kuuluvat eduskunnalle, eivät hallitukselle", Lindtman sanoo.

"Yleisradion rahoitusleikkaus on vastoin aikaisempaa eduskuntaryhmien sopimusta ja se vaarantaa Yleisradion hallituksesta riippumatonta asemaa. Emme näin ollen voi kannattaa hallituksen kaavailemaa indeksijäädytystä."

Lindtman muistuttaa, että Yleisradio on säädetty eduskunnan alaiseksi ja Yleä koskevat asiat ovat aina olleet parlamentaarisessa valmistelussa. Mikäli Ylen asemaa tai rahoitusta halutaan arvioida, se tulee tehdä avoimen parlamentaarisen valmistelun kautta.

"Nyt hallitus suhmuroi ja sooloilee kulisseissa. Hallituksen on peräännyttävä ja palautettava asia eduskuntaryhmille eduskuntaan. Asia ei jää tähän."

 

Lisätietoja:

Antti Lindtman, 040 577 6255

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs