Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lindtman: Hallituksen verolinjan tarkistus jäi vajaaksi

SDP Tiedotus

Lindtman: Hallituksen verolinjan tarkistus jäi vajaaksi

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 14:08
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman pitää hyvänä, että kuukausia kestäneen keskustelun jälkeen on valmis tarkistamaan verolinjaansa. Hän kuitenkin huomauttaa, että hallituksen päätös on riittämätön ja symbolinen. Hallitukselta puuttui todellinen rohkeus tarttua omien taustavoimiensa etuihin.

Päätöksellään hallitus kuitenkin myöntää opposition kritiikin oikeaksi. Hallituksen päätös osoittaa, mikä vaikutus aktiivisella ja sinnikkäällä oppositiotyöllä voi olla.

”On hyvä asia, että hallitus on valmis pieneltä osalta tarkistamaan verolinjaansa. Suurten ansio- ja pääomatulojen saajien on perusteltua olla enemmän mukana taantuman laskujen maksamisessa.”

”SDP tarjoaa omaa veromalliaan hallitukselle. Siinä kerätään satoja miljoonia euroa vuositasolla suurten ansio- ja pääomatulojen saajien verotusta maltillisesti korottamalla. Tällä vältettäisiin esimerkiksi hallituksen kaavailemat eläkeläisten asumistuen leikkaukset ja iso osa koulutusleikkauksista. Kelpaako SDP:n vaihtoehto hallitukselle?”

Hallitus tekee historiallisen suuret leikkaukset suomalaisten osaamiseen ja koulutukseen. Siksi Sdp:n on pakko jättää koulutussäästöistä välikysymys.

"Toivon, että hallitus myöntää omat virheensä myös työmarkkinoita koskevissa päätöksissään. Hallituksen tulee olla valmis neuvotteluihin työmarkkinajärjestöjen kanssa työllisyyttä tukevan kokonaisratkaisun aikaansaamiseksi. Oikea etenemisen tie Suomessa on yhdessä sopimisen ja yhteisen vastuun tie.”

 

Lisätietoja: 

Antti Lindtman, 040 577 6255

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs