Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lauritsalan koulun sisäilmaongelmat ja jatkotoimenpiteet, tilannekatsaus 18.1.2016

Lappeenrannan kaupunki

Lauritsalan koulun sisäilmaongelmat ja jatkotoimenpiteet, tilannekatsaus 18.1.2016

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2016 klo 15:06
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Nykytilanne 

Lauritsalan koululla on tehty viime kesänä rakennustekninen tutkimus, jossa löydettiin viitteitä rakenteellisista vaurioista. Noiden tutkimustulosten perusteella päätettiin koululla tehdä oirekysely sekä henkilökunnalle että lapsille. Nämä oirekyselyt toteutettiin loppusyksyn aikana. 

Oirekyselyiden tulokset esiteltiin viime viikolla sekä henkilökunnalle että lasten vanhemmille. Lukuisat koulun oppilaat ja monet opettajat ovat kertoneet oireilevansa. 

Koululle on toimitettu useita ilmanpuhdistimia poistamaan epäpuhtauksia. Tilakeskus käynnisti marraskuussa lattiapinnoitteiden uusimiset ja ns. tiivistyskorjaukset, joissa luokkatilat eristetään siten, että mahdolliset epäpuhtaudet eivät pääse luokkatiloihin. 

Opiskelu koulussa jatkuu. Käynnissä olevat korjaustyöt ovat kuitenkin aiheuttaneet muutosjärjestelyitä opetustilojen osalta. 

Sisäilmatyöryhmä on tarkkaillut tilannetta tehostetusti syksyn aikana. 

Kaupungin tilakeskus on parhaillaan arvioimassa vaihtoehtoisia etenemistapoja.
 

Sisäilmatyöryhmän johtopäätökset 

Sisäilmatyöryhmä suosittelee, että tilakeskus jatkaa käynnissä olevia tiivistyskorjauksia ja jatkaa tulevan ratkaisun hankesuunnittelua. 

Sisäilmatyöryhmä seuraa tiiviisti oiretilanteen kehitystä koululla ja tekee tarvittaessa uusia johtopäätöksiä, mikäli tilanne koululla muuttuu. 

Kouluterveydenhuolto ja työterveyshuolto seuraavat tiiviisti oiretilannetta koululla ja raportoivat muutoksista sisäilmatyöryhmälle. 

Ensimmäisten tiivistyskorjausten valmistututtua sisäilmatyöryhmä arvioi niiden vaikuttavuutta sisäilmaan tarvittavin kyselyin, jotka toteutetaan helmi-maaliskuun vaihteessa.
 

Tilakeskuksen toteuttamat toimenpiteet ja arvioimat vaihtoehtoiset etenemistavat

 Tilakeskus on toteuttamassa tiivistyskorjauksia ja lattiamateriaalin vaihtoja. Työtä tehdään luokkahuone kerrallaan. Koulutyö voi jatkua korjaustöiden aikana normaalisti. Tavoitteena on, että näillä edellä mainituilla tiivistyskorjauksilla parannetaan sisäilman laatua. Näiden korjausten arvioidaan kestävän toimintakuntoisina useita vuosia. 

Tilakeskuksen tämän hetkisen arvion mukaan Lauritsalan koululla on edessä joko hyvin laajamittainen peruskorjaus tai uudisrakentaminen. Tilakeskus on käynnistänyt hankesuunnittelun, jossa arvioidaan seuraavia vaihtoehtoja ja kokonaisuuksia ja jonka arvioitu valmistumisaika on 2-3/2016: 

-       Nykyisen koulun korjaaminen, sen edellyttämät toimenpiteet ja kustannusarvio

-       Uuden koulukeskuksen rakentaminen ja sen tilaohjelma

-       Uuden koulun toteuttaminen tilaelementtiratkaisuna

-       Tarvittaessa uusien väistötilojen etsiminen  

Tiedottaminen

Tilanteesta tiedottamista jatketaan sitä mukaa, kun asia etenee ja on tiedotettavaa. 

Lisätietoja 

Sisäilmatilanne
Ari-Pekka Meuronen, sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja
ari-pekka.meuronen@lappeenranta.fi 

Tilakeskuksen korjaustyöt ja korjaussuunnittelu
Katri Tolvanen, tilakeskuksen johtaja
katri.tolvanen@lappeenranta.fi

Koulutyön järjestelyt
Jukka Mielikäinen, Lauritsalan koulun rehtori
jukka.mielikainen@lappeenranta.fi

 

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs