Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lappeenrannan kaupunginvaltuuston nettilähetykset jatkuvat

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston nettilähetykset jatkuvat

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2016 klo 09:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata netin välityksellä kaupungin verkkosivuilta myös vuonna 2016. Vuoden ensimmäinen valtuusto kokoontuu maanantaina 18. tammikuuta klo 18.30. 

Vuonna 2015 valtuustokokouksia oli yhdeksän ja nettilähetyksillä oli yhteensä 1231 seuraajaa. Edellisvuonna 2014 kokouksia oli kahdeksan ja seuraajia yhteensä 2229.

Valtuustokokousten välittämistä netissä kokeiltiin Lappeenrannassa ensimmäisen kerran keväällä 2010. Säännöllinen kokousten videointi aloitettiin vuoden 2011 alussa.

Tilaston kärjessä on videoinnin aloitusvuosi 2011, jolloin seuraajia oli 6866. Myös vuonna 2013 ylitettiin kuudentuhannen raja. Molempina vuosina kokouksia pidettiin kymmenen. 

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan esityslistalla olevien asioiden kiinnostavuus on vaikuttanut nettilähetysten katsojamääriin. 

– Vaikka kokouskohtaiset ja vuosittaiset katsojamäärät vaihtelevatkin huomattavasti, mielestäni kuntalaisten kiinnostusta valtuuston kokousten seuraamiseen netin välityksellä pitää arvioida pitkällä aikajänteellä. 

Tavoitteena on, että kuntalaisten kiinnostus kaupungin päätöksentekoon lisääntyisi ja päätöksenteon seuraaminen helpottuisi videolähetysten ansiosta. 

Vuonna 2015 kokousten seuraajamäärät vaihtelivat 66–378. Suosituin oli joulukuun kokous, jossa valtuusto muun muassa hyväksyi vuoden 2016 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2017‒2018 sekä päätti lentokentän alueellistamisesta.

Seuraajatilastot vuosittain:

-          2011: 6866 seuraajaa, 10 kokousta

-          2012: 3371 seuraajaa, 9 kokousta

-          2013: 6236 seuraajaa, 10 kokousta

-          2014: 2229 seuraajaa, 8 kokousta

-          2015: 1231 seuraajaa, 9 kokousta 

Vuoden 2016 ensimmäisen kokouksen esityslistalla (18.1.) on muun muassa: 

– Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajan ja kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajan valitseminen
– Lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi
– Rakentamisohjeiston lisälehti, joka kohdistuu Ojala-Tuomela II-alueelle. Lisälehden tarkoituksena on täsmentää asuinrakennusten kattomuotoilua ja kattokulmia.
– Myllymäen alueelle kohdistuva asemakaava sekä asemakaavan ja tonttijaon muutos, joiden tavoitteena on laajentaa Myllymäen kaupan ja teollisuuden aluetta voimassa olevan yleiskaavan mukaisesti. Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa toimitilarakennusten rakentaminen suunnittelualueelle. 

Esityslista on luettavissa etukäteen kaupungin verkkosivuilta www.lappeenranta.fi > Päätöksenteko ja talous > Esityslistat ja pöytäkirjat. Valtuustokokousta voi katsoa netistä myös jälkikäteen. Video tallennetaan kaupungin verkkosivuille pääsääntöisesti jo kokouksen jälkeisen päivän aikana.  

 

LISÄTIETOJA 

Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu
puh.040 724 8776, alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs