Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Lahti ja Salo mukaan kohti Kumppanuutta -pilottiin Ixonosin tukemana: sujuva sähköinen asiointi tavoittaa nyt yhä useampia lapsiperheitä

Ixonos

Lahti ja Salo mukaan kohti Kumppanuutta -pilottiin Ixonosin tukemana: sujuva sähköinen asiointi tavoittaa nyt yhä useampia lapsiperheitä

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2012 klo 10:02
Julkaisija: Ixonos

”Kohti kumppanuutta – lapsiperheiden rajattomat palvelut” on valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa lapsiperheille suunnattujen hyvinvointipalvelujen laatua ja saatavuutta. Ixonos valittiin vuoden 2011 alussa toteuttamaan sähköisen asioinnin kokonaisuus tässä Tampereen johtamassa ja Valtiovarainministeriön rahoittamassa hankkeessa.

Ixonosin kehittämän verkkopalvelun kautta kuntien sosiaali-, terveys- ja opetustoimen palvelut tarjotaan lapsiperheille saumattomana kokonaisuutena. Yhtenäisellä palvelutuotannolla pyritään kehittämään helppokäyttöisiä sähköisiä palveluja kuntalaisille ja saavuttamaan huomattavia kustannussäästöjä palveluntuottajille sekä ajansäästöä kunnan työntekijöille.

Tampereen kaupunki aloitti verkkopalvelun koekäytön marraskuussa 2011 ja nyt pilottiin on lähtenyt mukaan lisää kuntia. Salon osalta koekäyttö käynnistyi 13.2.2012 ja kevään aika myös Lahti aikoo liittyä mukaan. ”Mitä useampia käyttäjiä palvelulle saadaan, sitä aktiivisempaa on palvelukehitys, ja tästä hyötyvät kaikki osapuolet”, sanoo Paula Vänninmaja, projektipäällikkö, Tampereen kaupunki. Hankkeen aloittamisesta on käyty aktiivisia keskusteluja myös Espoon ja Oulun kanssa. Näistäkin kaupungeista löytyy tarvetta ja kiinnostusta verkkopalvelua kohtaan.

Lapsiperheiden verkkopalvelun koekäyttö on määrä saada päätökseen kevään aikana, jonka jälkeen verkkopalvelu valmistellaan tuotantoon ja konseptoidaan niin että se voidaan tarjota helposti ja kustannustehokkaasti muiden kuntien käyttöön. Palvelua on tarkoitus kehittää edelleen uusille palvelualueille ja kattamaan muita lasten ja nuorten palveluita.

Ixonos on kehittänyt sähköisen asioinnin kokonaisuutta yhdessä Arcusys Oy:n kanssa ja palvelujen toteutuksessa hyödynnetään kuntasektorin kokonaisarkkitehtuurin periaatteita. Verkkopalvelun tekninen toteutus sisältää sähköisten prosessien teknisen toteutuksen sekä rajapinnan ja taustajärjestelmien väliset integraatiot. Sähköisen asioinnin arkkitehtuurin toteutuksessa on hyödynnetty Intalion ja Jbossin avoimeen lähdekoodiin pohjautuvia tuotteita.

Ixonos tukee Kohti kumppanuutta -pilottiin mukaan tulevia kuntia verkkopalvelun käyttöönotossa ja tarjoaa verkkopalvelun kunnille myös pilvipalveluna, minkä ansiosta kunnilla on mahdollisuus ottaa asiointipalvelut käyttöön nopealla, vakioidulla ja kustannustehokkaalla tavalla Software as a Service (SaaS) -toimitusmalliin pohjautuen. ”Kunnat voivat ottaa yhdenmukaisen ja toimintavarman asiointipalvelukokonaisuuden nopeasti käyttöön ja säästää hankeinvestoinneissa, lisenssi- tai sovellushankinnoissa sekä henkilöstön työpanoksessa. Tämä tarjoaa kunnille mahdollisuuden siirtyä entistä asiakaspalvelukeskeisempään suuntaan”, kertoo Teppo Kuisma, Ixonosin Online Solutions -yksikön vetäjä.

Lisätietoja antavat:

• Teppo Kuisma, Online Solutions -yksikön vetäjä, puh. 050 581 4075, teppo.kuisma@ixonos.com

• Riina Matilainen, Key Account Manager, puh. 040 736 3213, riina.matilainen@ixonos.com

Linkkejä:

Ixonosin www-sivut, tai seuraa Ixonosia Twitterissä ja YouTubessa

Tampereen kaupungin kotisivut

Arcusys Oy:n kotisivut

”Kohti kumppanuutta - lapsiperheiden rajattomat palvelut” -hanke

Liitetiedostot

Ixonos on luova mobiiliratkaisujen tuottaja. Kehitämme päätelaitteissa ja mobiilipalveluissa käytettäviä langattomia teknologioita, ohjelmistoja ja ratkaisuja. Suunnittelemme yhdessä asiakasyritystemme kanssa tuotteita ja palveluita, jotka tuottavat kuluttajille ylivertaisia mobiileja käyttökokemuksia. Parannamme asiakasyritystemme kilpailukykyä luomalla ylivertaisia käyttökokemuksia ja lyhentämällä laitteiden ja palveluiden markkinoilletuontiaikaa. Toimipisteemme sijaitsevat Suomessa, Etelä-Koreassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Saksassa, Slovakiassa, Tanskassa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Ixonos Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Ixonosin liikevaihto vuonna 2011 oli 81,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,9 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs