Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kutsu tiedotustilaisuuteen Joensuussa 15.11.

Reserviläisliitto tiedottaa

Kutsu tiedotustilaisuuteen Joensuussa 15.11.

Kutsu.
Julkaistu: 10.11.2014 klo 08:15
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Enemmistö suomalaisista kannattaa puolustusmäärärahojen nostoa, joka on edellytys nykyisen puolustusjärjestelmämme ylläpitämiselle. Tämä selvisi loka- ja marraskuun vaihteessa tehdyssä tutkimuksessa, jossa kartoitettiin kansalaisten näkemyksiä puolustuksemme haasteita kartoittaneen selvitysryhmän esityksiin. Kyselytutkimukseen osallistui 1.026 suomalaista.

Tutkimustulokset julkaistaan lauantaina 15.11. klo 10.00 Sokos Hotel Kimmelissä pidettävässä tiedotustilaisuudessa, jonne median edustajat ovat tervetulleita. Tilaisuus avaa Reserviläisliiton kaksipäiväisen syyskokoustapahtuman, joka järjestetään tulevana viikonloppuna Joensuussa.

Liiton sääntömääräinen syyskokous alkaa kokoushotellissa klo 13.00 ja sen esityslistalla on mm. puheenjohtajavaali. Kansanedustaja Mikko Savola tavoittelee jatkokautta ensi vuonna 60 vuotta täyttävän Reserviläisliiton johdossa. Lisäksi kokous täydentää liittohallitusta ja käsittelee toimintasuunnitelmaa sekä talousarviota, joissa liiton 60-vuotisjuhlallisuudet ja -tapahtumat ovat merkittävässä roolissa.

Sunnuntaina maanpuolustusjuhla

Toinen kokouspäivä alkaa klo 10.00 jumalanpalveluksella Joensuun kirkossa. Kokousväki marssii kirkolta lippulinnan johdolla Itä-Suomen Yliopiston Carelia-salille, jossa järjestetään Reserviläisliiton valtakunnallinen maanpuolustusjuhla. Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö toimii tilaisuudessa juhlapuhujana.

Kahvitarjoilu alkaa juhlapaikalla klo 12.00. Asuna maanpuolustusjuhlassa on tumma puku tai paraatipuku ja isot kunniamerkit. Tilaisuus on avoin kaikille.

Lisätietoja Joensuun syyskokoustapahtumasta löytyy osoitteesta www.reservilaisliitto.fi. Lisätietoja antaa myös Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs