Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kutsu mediatapaamiseen: Laitoksista avokuntoutukseen

Suomen Luustoliitto

Kutsu mediatapaamiseen: Laitoksista avokuntoutukseen

Kutsu.
Julkaistu: 26.11.2014 klo 14:10
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Väestön ikääntyessä ja työuria pidennettäessä kasvaa kuntoutuksen merkitys entisestään. Kelan kuntoutuspäällikkö Tiina Huuskon mukaan Kelan 400 miljoonan euron vuositalousarviolla toimivan kuntoutuksen piirissä on lähes 100 000 ihmistä. Tiukkenevassa taloudellisessa tilanteessa on entistä tärkeämpää kehittää kuntoutuksesta vaikuttavaa ja kustannustehokasta: – Laitoskuntoutuksen rinnalle kehitetään avomuotoisia kuntoutusmalleja tutkimusnäyttöön perustuen ja asiakasläheisesti.

– Kuntoutujan motivaatio ja sitoutuminen on vahvempaa sekä kuntoutuksen vaikutukset ovat paremmat, kun kuntoutujalla on mahdollisuus vaikuttaa oman kuntoutuksensa sisältöön ja kun kuntoutuksen tavoitteet perustuvat henkilön omiin tavoitteisiin, toteaa kuntoutustieteen professori Kristiina Härkäpää Lapin yliopistosta.  

Kelan kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren puolestaan kumoaa yleisen käsityksen siitä, että laitoskuntoutus on kallista ja avokuntoutus on automaattisesti edullinen vaihtoehto. Näin ei välttämättä nykyisin ole ainakaan Kela-kuntoutuksessa: – Nyt on tärkeää saada läpi budjettilakiesitys, jonka perusteella on mahdollista maksaa osakuntoutusrahaa. Näin avomuotoisten palveluiden kehittäminen helpottuu ja silloin pystytään vähentämään kuntoutuksen kuluja.

Tampereella 27.11.2014 järjestettävässä Avokuntoutusfoorumissa nostetaan esille avokuntoutuksella saavutettuja tuloksia ja vaikutuksia sekä keskustellaan avokuntoutuksen hyvistä käytännöistä ja edelleen kehittämisestä - talouden näkökulmaa unohtamatta.

Avokuntoutusfoorumissa lounaan äärellä tavattavissa:

  • Iiris Salomaa (Lahden kaupunki), joka kertoo avokuntoutuksen kehittämisestä yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa
  • Kristiina Härkäpää (Lapin yliopisto), joka valottaa kuntoutuksen uusia toiminta- ja ajattelutapoja
  • Tiina Huusko (Kela), joka kertoo Kelan kuntoutuksen muutoksesta
  • Tuula Ahlgren (Kela), joka esittelee avomuotoisen kuntoutuksen toteutusta ja kustannuksia
  • Pauliina Tamminen (Luustoliitto), joka kehittää osteoporoosia sairastaville henkilöille avomuotoista kuntoutusta yhteistyössä kuntien kanssa

 

 
 

TERVETULOA MEDIATAPAAMISEEN
lounaan merkeissä

 27.11.2014 klo 11.00–11.45 Tampere-talo, VIP-huone, 3 krs.

Lisätietoja:

Pauliina Tamminen, Suomen Luustoliitto ry

050 371 4558, pauliina.tamminen@luustoliitto.fi

TERVETULOA

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs