Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kutsu medialle: Kirkon arvoilta 26.2. klo 18

Kirkon tiedotuskeskus

Kutsu medialle: Kirkon arvoilta 26.2. klo 18

Kutsu.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 16:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Evankelis-luterilainen kirkko järjestää arvoillan Helsingin tuomiokirkon kryptassa (Kirkkokatu 18) torstaina 26. helmikuuta 2015 kello 18 alkaen.

Kirkko haastaa eduskuntavaalien alla eduskuntapuolueiden puheenjohtajat arvokeskusteluun. Keskustelun pääteemoina ovat köyhyys, kehitysyhteistyö sekä uskonnonvapauskysymykset.

Kirkko haluaa, että hallitus laatii toimenpideohjelman lapsiperheiden köyhyyden vähentämiseksi. Kirkko kiinnittää hallitusohjelmaesityksissään huomiota vankien ja turvapaikanhakijoiden uskonnonvapauden toteutumiseen ja esittää myös pakolaiskiintiön nostamista. Kirkko liittyy kehitysyhteistyöjärjestöjen tavoitteeseen nostaa kehitysyhteistyön määrärahat 0,7 %:iin BKTL:sta vuoteen 2025 mennessä.

Tutustu ehdotuksiin tulevaan hallitusohjelmaan

Arvoillan paneeliin osallistuvat Paavo Arhinmäki (vas.), Carl Haglund (r.), Jussi Niinistö (ps.), Ville Niinistö (vihr.), Antti Rinne (sd.), Päivi Räsänen (kd.), Juha Sipilä (kesk.) ja Alexander Stubb (kok.)

Tilaisuuden avaa arkkipiispa Kari Mäkinen. Juontajina toimivat kirkkoherra Teemu Laajasalo sekä tiedottaja Heli Karhumäki.

Arvoilta on avoin yleisölle. Kryptan ovet avataan ja kahvitarjoilu alkaa kello 17.30. Varsinainen ohjelma alkaa kello 18.00. Yleisö, katsojat ja kuuntelijat voivat osallistua illan keskusteluun Twitterissä, jossa käytetään hashtagia #arvoilta.

Suoraa videolähetystä arvoillasta voi seurata 26.2. kirkon verkkosivuilta evl.fi. Arvoilta myös radioidaan suorana lähetyksenä Radio Dein kautta.

Arvoillan järjestävät kirkkohallitus ja Kirkko Helsingissä.

Median ilmoittautumiset ke 25.2. mennessä: tuulikki.terhemaa@evl.fi. 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs