Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » KUTSU MEDIALLE: Arkkipiispan köyhyysryhmän esityksen julkistamistilaisuus 10.3. klo 13

Kirkon tiedotuskeskus

KUTSU MEDIALLE: Arkkipiispan köyhyysryhmän esityksen julkistamistilaisuus 10.3. klo 13

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 10:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Arkkipiispan perustaman köyhyysryhmän esitys tulevaan hallitusohjelmaan julkistetaan Helsingin Diakonissalaitoksen Aurora-salissa (Alppikatu 2, päärakennus) tiistaina 10. maaliskuuta 2015 kello 13.
 

Tämän tiedotteen liitteenä on esitys, jonka EMBARGO on ti 10.3. klo 13.

Arkkipiispa Kari Mäkinen kutsui viime lokakuussa koolle laajapohjaisen köyhyysryhmän laatimaan yhteisen vetoomuksen keväällä muodostettavalle uudelle hallitukselle.
 
Ryhmä on nyt saanut valmiiksi esityksen, joka sisältää sekä yleislinjauksia että konkreettisia toimenpide-esityksiä hyvinvointi- ja terveyseroihin puuttumiseksi ja niiden vähentämiseksi.
 
"Arvostan suuresti, että kaikki mukaan kutsutut ottivat kutsun vastaan ja saimme aikaan yhteisen esityksen. Lopputulos kertoo vahvasta yhteisestä eettisestä tahdosta. Toivon, että esitys otetaan vakavasti huomioon hallitusohjelmaa tehtäessä", arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo.

Arkkipiispan mukaan työryhmän keskeisimpiä linjauksia on, ettei maassamme tehtäisi erillistä köyhyyspolitiikkaa.
"Koko yhteiskuntapolitiikkaa, olipa kyse talous-, sosiaali-, vero-, koulutus- tai asuntopolitiikasta, tehtäessä on otettava huomioon kaikkein heikoimmassa asemassa olevien näkökulma", Kari Mäkinen toteaa.
 
Köyhyysryhmässä on ollut mukana keskeisiä yhteiskunnallisia toimijoita: Akava, EK, SAK, STTK, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kuntaliitto, Suomen Yrittäjät, sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE, Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö, Mielenterveyden keskusliitto, Työterveyslaitos ja Helsingin Diakonissalaitos. Esityksen ovat lisäksi allekirjoittaneet lapsiasiavaltuutettu ja Takuu-Säätiö.  
 
Köyhyysryhmä kokoontui talven mittaan useaan otteeseen. Ryhmän puheenjohtajana toiminut arkkipiispa kuvailee työskentelyä rakentavaksi ja määrätietoiseksi. Taustatyötä teki laaja eri tahojen edustajista koostunut asiantuntijaverkosto.
 
Julkistamistilaisuudessa ovat mukana arkkipiispa Kari Mäkinen sekä köyhyysryhmässä mukana olleiden toimijoiden edustajia.
 
Median ilmoittautumiset ma 9.3. klo 12 mennessä ja lisätietoja julkistamistilaisuudesta:
Helsingin Diakonissalaitoksen viestintäjohtaja Mika Mäkinen, p. 050 555 3425, mika.makinen@hdl.fi
 
Median yhteydenotot arkkipiispaan:
arkkipiispan teologinen erityisavustaja Risto Leppänen, p. 050 326 9001, risto.leppanen@evl.fi
 
Lisätietoja köyhyysryhmän esityksen sisällöstä:
professori Juho Saari, p. 040 828 1027, juho.saari@uef.fi
 
Muita lisätietoja:
Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen, p. 040 1425 244, milla.rautiainen@evl.fi

Liite 1: Köyhyysryhmän esitys hallitusohjelmaan. EMBARGO ti 10.3. klo 13.

Liite 2: Helsingin Diakonissalaitoksen kartta.

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs