Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kuopion seudun kuntajakoselvittäjiksi Eero Laesterä ja Timo Säkkinen

Valtiovarainministeriö

Kuopion seudun kuntajakoselvittäjiksi Eero Laesterä ja Timo Säkkinen

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2014 klo 16:22
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 10. kesäkuuta 2014 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Kuopion ja Suonenjoen kaupunkien sekä Siilinjärven kunnan välillä.

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjiksi hallintotieteiden tohtori Eero Laesterän ja maakuntaneuvos Timo Säkkisen. Heidän tehtävänään on laatia selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista yhdeksi kunnaksi.

Selvityksen toimikausi alkaa 1. elokuuta 2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31. joulukuuta 2014.

Selvitys käynnistetään ministeriön aloitteesta. Hallitus on osana kehyskannanottoaan keväällä 2013 todennut, että se varautuu asettamaan suurimmille kaupunkiseuduille erityiset kuntajakoselvittäjät.

Asettamispäätös
Valtion erityinen kuntajakoselvitys valtiovarainministeriön sivuilla

Lisätietoja:

Eero Laesterä, puh. 0400 735 772
Timo Säkkinen, puh. 044 777 3333
ylitarkastaja Suvi Savolainen, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30122

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs