Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen: Paikallinen sopiminen laajasti käyttöön

KT Kuntatyönantajat

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen: Paikallinen sopiminen laajasti käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 11:51
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

 

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää hallituksen linjausta paikallisesta sopimisesta hyvänä tiekarttana edetä neuvotteluissa. Linjaus selkeyttää hallituksen tavoitteita ja antaa työmarkkinaosapuolille raamit edetä paikallisen sopimisen edistämisessä parhaillaan käytävissä yhteiskuntasopimusneuvotteluissa.

Hallitus haluaa edistää lainsäädännöllä paikallista sopimista ensisijaisesti työ- ja virkaehtosopimusten kautta. Vastuu on aivan oikein työmarkkinaosapuolilla. Lainsäädännöllä tulee varmistaa ja tukea paikallisen sopimisen mahdollisuuksia.

Suomen yli 300 työ- ja virkaehtosopimusta ovat hyvin erilaisissa lähtötilanteissa paikallisen toisin sopimisen osalta. Kunta-ala on edelläkävijä paikallisessa sopimisessa, sillä sen sopimukset suovat laajat mahdollisuudet tehdä paikallisia sopimuksia. Niitä tehdään etenkin palkkaus-, työaika- ja vuosilomamääräyksistä.

Jalonen pitää työpaikkojen ja palveluiden turvaamisen kannalta tärkeänä, että työnantajalle turvataan mahdollisuus taloudelliseen tilanteeseen sopeutettuun paikalliseen sopimiseen. 

– Aito paikallinen sopiminen edellyttää, että todellinen päätösvalta paikallisen sopimisen hyväksymisestä on paikallisilla osapuolilla, Jalonen korostaa.

Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 77 10

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs