Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kunta-alan tuoreet palkkatiedot KT:n nettisivuilla

KT Kuntatyönantajat

Kunta-alan tuoreet palkkatiedot KT:n nettisivuilla

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2012 klo 09:28
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien nettisivuilta löydät yli 1 700 kunta-alan ammattinimikkeen keskiansiot tehtäväkohtaisista palkoista ja kokonaisansioista. Palkkatiedot ovat lokakuulta 2011, jolloin kunta-alan kokonaisansiot olivat keskimäärin 2 942 euroa/kk. Lokakuun 2011 jälkeen 1.1.2012 toteutetun sopimusratkaisun kustannusvaikutus oli yhteensä 2,4 prosenttia, josta palkkoja korotettiin yleiskorotuksella 1,7 % (opetusala 1,6 %).

Ohjelmasta löytyvät kunkin nimikkeen keskimääräinen tehtäväkohtainen palkka ja kokonaisansio. Tehtäväkohtainen palkka on palkka ilman mitään lisiä ja se määräytyy työn vaativuuden perusteella. Kokonaisansio tarkoittaa kuukaudessa maksettua säännöllisen työajan ansiota sekä mahdollisia työaikakorvauksia ja muita palkkioita lisä- ja ylityöajalta.

Ammattinimikkeen kohdalta löytyy tieto, kuinka monta henkilöä kyseisellä nimikkeellä työskentelee ja kuinka paljon heistä on naisia. Tiedot ovat peräisin Tilastokeskuksen kunnista ja kuntayhtymistä keräämistä vuoden 2011 (lokakuu) palkkatiedoista. Tiedoissa ovat mukana ainoastaan kokoaikaiset ja päätoimiset kuukausipalkkaiset. Tietosuojan vuoksi mukana ovat vain ne ammattinimikkeet, joissa on vähintään seitsemän henkilöä.

Ohjelmasta näet, kuinka monta henkilöä nimikkeellä työskentelee sekä sukupuolijakauman. Sieltä selviää myös, millä nimikkeillä kunkin tutkinnon suorittaneet kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelevät.

Tiedot löytyvät KT Kuntatyönantajien nettisivuilta osoitteesta www.kt.fi. Palkat, ammatit, tutkinnot -banneri löytyy sivun oikeasta alalaidasta.

Palkat, ammatit, tutkinnot >>

Tarjolla runsaasti ajankohtaista tilastotietoa

KT:n nettisivujen Tilastot-sivuilta löytyvät (Ajankohtaista > Tilastot ja selvitykset) myös mm. viimeisimmät palkkatiedot ammattinimikkeittäin kuntakoon mukaan sekä kaupungin- ja kunnanjohtajien palkat kunnan asukasluvun mukaan. Lisäksi sivuilta löytyy paljon muuta tietoa kuntien ja kuntayhtymien henkilöstöstä, palkkausrakenteesta ja työvoimakustannuksista.

Tilastot-sivut >>

Lisätietoja:

johtava työmarkkinatutkija Anne Hotti, puh. 09 771 2324, 050 527 1092
työmarkkina-asiamies Hannu Freund, puh. 09 771 2024, 050 572 6209

www.kt.fi

 KT Kuntatyönantajat on kuntatyönantajien etujärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 441 000 työntekijää ja viranhaltijaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs