Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kunta-alalle valmisteilla oma työelämän kehittämisohjelma

KT Kuntatyönantajat

Kunta-alalle valmisteilla oma työelämän kehittämisohjelma

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2014 klo 12:30
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Kunta-alalle on valmisteilla työelämän kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi kuntatyöpaikoilla tehtävä hyvä kehittämistyö ja edistää työelämän kehittämistä osana kuntasektorin isoja uudistuksia.

Tuottavuuden, tuloksellisuuden ja työelämän laadun yhteistoiminnalliselle kehittämiselle on pitkät perinteet kuntasektorilla. Kun tuottavuutta parannetaan kestävällä tavalla, huomiota kiinnitetään myös palvelujen laatuun ja vaikuttavuuteen, prosessien sujuvuuteen sekä henkilöstön aikaansaannoskykyyn ja hyvinvointiin.

Se edellyttää kuntalaisten ja henkilöstön osallistamista palvelutoiminnan kehittämiseen. Tässä on nykyisin suurta vaihtelua eri organisaatioiden ja yksiköiden välillä.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt käynnistivät tammikuussa yhteisen Kunta-alan työelämän kehittämisohjelman (Kunteko) 2014–2020 valmistelut. Kehittämisohjelman valmistelussa on hyödynnetty laajasti kuntatyöpaikkojen tuloksellisuustyöstä ja työurien pidentämisestä kertyneitä kokemuksia.

Valmisteluille asetettiin tammikuussa seuraavat suuntaviivat:
– tavoitteeksi tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikainen kehittäminen
– jatkoksi kunta-alalla jo tehdylle tuottavuus- ja tuloksellisuustyölle
– lähtökohdaksi kuntaorganisaatioiden omista tarpeista lähtevät kehityshankkeet ja niiden tukeminen
– kohderyhmäksi kaikentyyppiset ja -kokoiset kuntaorganisaatiot
– sateenvarjoksi kansallinen Työelämä 2020 -strategia

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt hyväksyivät ohjelmalle kesäkuussa ohjelmasuunnitelman. Ohjelman nimi "Kunteko 2020" julkistettiin elokuussa Lappeenranta-seminaarissa.

Kunteko 2020 -ohjelman tavoitteeksi on asetettu, että Suomessa on Euroopan parhaat kuntatyöpaikat ja kuntasektorin työpaikoilla on kyky vastata kuntatyön tulevien vuosien haasteisiin.

Kunteko 2020 -ohjelmassa lähdetään siitä, että kaikentasoista työelämän kehittämistyötä tehdään näkyväksi. Ohjelman kautta näkyvyyttä saa yhtä hyvin pieni, arkinen työpaikkakohtainen parannus tai kokeilu kuin aivan uusi, innovatiivinen ja toimialarajat ylittävä palveluratkaisu. Ohjelman kautta voi jakaa omia kokemuksia. Se antaa myös mahdollisuuden soveltaa muualla hyväksi koettuja oppeja omaan toimintaan.

Yksi kehittämisohjelman kantavista ajatuksista on kerätä järjestelmällisesti tietoa hyvistä kokemuksista ja kiinnostavista käytännöistä ja saada ne kaikkien käyttöön. Toinen ajatus on edistää mahdollisten muutosten keskelläkin yhteistoiminnallista ja pitkäjänteistä kehittämistä. Kunteko ei ole hankkeille, joilla tavoitellaan henkilöstön irtisanomisia ja lomautuksia.

Lisätietoja:

työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, puh. 040 820 6800

Liitetiedostot

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs