Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » KT:n valtuuskunta hyväksyi osaamisen kehittämisen toimintamallin

KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta hyväksyi osaamisen kehittämisen toimintamallin

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2013 klo 11:29
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta on hyväksynyt neuvottelutuloksen osaamisen kehittämisen toimintamallista. Neuvottelutuloksen keskeiset elementit ovat osaamisen kehittämistä koskeva yhteistoiminta, yritysten verokannustin ja sitä vastaava kompensaatio kuntatyönantajille. Kompensaatio kanavoitaisiin kunnille ja kuntayhtymille työttömyysvakuutusjärjestelmän kautta.

Uudistuksen edellyttämät lakimuutosesitykset on määrä saada valmiiksi huhtikuussa ja hyväksytyiksi eduskunnassa ennen kesää, sillä toimintamallin on määrä tulla voimaan 1.8.2013.

Hyväksyessään neuvottelutuloksen kokouksessaan 14. maaliskuuta KT:n valtuuskunta edellytti, että kunnille ja kuntayhtymille kompensoidaan niille osaamisen kehittämistoimista aiheutuvat kustannukset yritysten verokannustinta vastaavalla tavalla. Yritysten verokannustimen vaikutus yhteisöverotulon alenemiseen tulee kompensoida kunnille hallitusohjelman mukaisesti täysimääräisesti.

Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 09 771 2500
neuvottelupäällikkö Jorma Palola, puh. 050 512 5300

Liitetiedostot

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 441 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs