Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » KT:n Markku Jalonen: Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen on suuri vahinko Suomelle

KT Kuntatyönantajat

KT:n Markku Jalonen: Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen on suuri vahinko Suomelle

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 19:45
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää erittäin valitettavavana, että työmarkkinaosapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen hallituksen ajamasta yhteiskuntasopimuksesta.

– Suomen kilpailukykyä olisi ollut mahdoton parantaa ilman konkreettista ja mitattavaa tavoitetta alentaa yksikkötyökustannuksia. Ilman tätä koko yhteiskuntasopimus olisi ollut enemmän tai vähemmän epämääräinen.

Julkisen talouden vajeen supistaminen olisi ehdottomasti edellyttänyt yhteiskuntasopimuksen tekemistä. Keskitetyistä maltillisista palkkaratkaisuista huolimatta työllisyystilanne on edelleen heikentynyt. Suomen kansantalous ei ole kasvanut useaan vuoteen.

– Perinteiset työmarkkinaratkaisut eivät enää riitä ratkaisemaan kansantalouden ja työllisyyden ongelmia, vaan nyt olisi tarvittu yhteiskuntasopimuksen sisältämiä rakenteellisia uudistuksia mm. tehdyn työajan osalta.

Nyt on entistä tärkeämpää, että hallitus vie päättäväisesti eteenpäin hallitusohjelmassa olevia työelämän- ja työlainsäädännön uudistuksia.

– Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen korostaa tarvetta tehdä erittäin maltillisia palkkaratkaisuja vuoden 2016 syksyllä. Julkisella sektorilla palkankorotusvaraa ei ole moneen vuoteen lainkaan.

Lisätietoja:

kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs