Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » KT pitää JHL:n työnseisausta laittomana työtaistelutoimenpiteenä

KT Kuntatyönantajat

KT pitää JHL:n työnseisausta laittomana työtaistelutoimenpiteenä

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2014 klo 14:37
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat on vienyt Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ilmoittaman 23.9. järjestettävän työnseisauksen työtuomioistuimeen laittomana työtaistelutoimenpiteenä. JHL on ilmoittanut asiaa koskevissa tiedotteissaan, että mielenilmaisu ja töiden seisauttaminen eivät kohdistu voimassa olevaan työehtosopimukseen, vaan kyseessä olisi luonteeltaan poliittinen mielipiteen ilmaisu.

Työnseisaus koskisi kaikkia Helsingin kaupungin toimintoja, joihin kuuluvat muun muassa Palmia liikelaitos, Helsingin Energia ja HKL:n metro- ja raideliikenne. Työnseisauksen on ilmoitettu alkavan 23.9.2014 työvuoron alkaessa ja kestävän vuorokauden. Se seisauttaisi käytännössä esimerkiksi raitiotie- ja metroliikenteen. Työnseisauksella JHL kertoo vastustavansa Helsingin kaupungin palvelutuotannon yhtiöittämistä ja esitystä yhtiöittää osa Palmia-liikelaitoksen nykyisistä toiminnoista.

KT pitää ilmoitettua työnseisausta laittomana työtaisteluna. Työtaistelun tarkoituksena on tosiasiassa vastustaa kaupungin henkilöstöpolitiikkaa ja ulkoistamista. Työtaistelu kohdistuu työnantajan työnjohto- ja valvontaoikeuteen. Helsingin kaupungilla on työnantajana oikeus järjestää toimintansa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Toteutuessaan laiton työnseisaus aiheuttaisi huomattavaa haittaa Helsingin kaupungin palvelutoiminnoille sekä lukuisille yksityishenkilöille. Työtaistelun piirissä olisi arvioilta 10 000 työntekijää.

Lisätietoja:

neuvottelupäällikkö Sari Ojanen, puh. 050 597 69 42
työmarkkinalakimies Anne Kiiski, puh. 050 414 07 18

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs