Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » KT Kuntatyönantajat valmis sopimusneuvotteluihin, jotka eivät lisää kustannuksia

KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat valmis sopimusneuvotteluihin, jotka eivät lisää kustannuksia

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 15:06
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat on valmis aloittamaan neuvottelut keskitetystä työmarkkinaratkaisusta. Työvoimakustannuksia ei kuitenkaan ole varaa nostaa nykytilanteessa. – Yksinkertaisin malli olisi jatkaa kaikkien alojen voimassa olevia työ- ja virkaehtosopimuksia sellaisenaan ilman palkankorotuksia, korostaa KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Kuntatalous ei kestä nyt kustannuksia lisääviä ratkaisuja. Jalosen mukaan ostovoimaa voidaan kasvattaa tarvittaessa muillakin keinoin kuin palkankorotuksilla.

Jalonen pitää hyvänä kunta-alan neuvottelujärjestöjen tavoitetta edistää kuntarakenneuudistusta työmarkkinaratkaisuilla.

Koulutusvapaakiistan lähtökohtiin kunta-alalla ei ole mitään osaa. Jalonen näkee, että kiista on ratkaistava nykylainsäädännön pohjalta ja ensisijaisesti siellä, missä se on syntynytkin.

Lisätietoja

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 441 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs