Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kotkan-Haminan seutusopimus allekirjoitettiin

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seutusopimus allekirjoitettiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2014 klo 11:59
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun uudistettu seutusopimus allekirjoitettiin seutuvaliokunnan kokouksen yhteydessä 16.1.2014. Allekirjoittajina olivat kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ja kansliapäällikkö Jarmo Koivisto Kotkasta, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen Haminasta, vs. kunnanjohtaja Matti Rupponen Pyhtäältä, kunnanjohtaja Osmo Havuaho Virolahdelta ja kunnanjohtaja Antti Jämsén Miehikkälästä. Sopimus korvaa alkuperäisen, vuonna 2003 hyväksytyn sopimuksen.

Sopimuksessa määritellään mm. seudun oikeudellinen asema ja toiminnan eettiset perusteet. Seutuvaltuusto on juridisesti Kotkan kaupungin lautakunta, mutta Kotkan kaupunginhallitus ei käytä päätöksiin kuntalain suomaa otto-oikeutta. Seutuyhteistyössä toimitaan avoimesti ja rehellisesti, edistäen oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoisuutta, yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuuta kuntien ja niiden asukkaiden välillä.

Suurin muutos uudessa sopimuksessa on seutuvaltuuston jäsenten määrittely: heidän tulee olla edustamiensa kaupunkien ja kuntien valtuutettuja. Seutuvaltuutettujen määrä on ennallaan eli Kotkasta 10, Haminasta 6 sekä Pyhtäältä, Virolahdelta ja Miehikkälästä kustakin 3, yhteensä 25 jäsentä.

Seutuvaltuusto mm. hyväksyy seutubudjetin, huolehtii seudun edunvalvonnasta ja valmistelee esitykset peruskunnille seutuyhteistyön kokonaiskehittämisestä.

Asiat seutuvaltuustolle valmistelee seutuvaliokunta, joka koostuu seudun kaupungin- ja kunnanjohtajista. Puhe- ja läsnäolo-oikeudella kokouksiin osallistuu seutuvaltuuston puheenjohtajisto.

Seutuhallinnon talousarvio muodostuu seudun kaupunkien ja kuntien 4 €/asukas panostuksesta. Lisäyksenä uudessa sopimuksessa on, että seudullista kaavoitusta rahoitetaan seudun talousarviossa sovittavalla summalla, joka tänä vuonna on 1 €/asukas. Näin seudun kaupunkien ja kuntien panostus seutuyhteistyöhön on 5 €/asukas vuonna 2014.

Uusi seutusopimus on hyväksytty seutuvaltuustossa sekä Kotkan ja Haminan kaupunginvaltuustoissa ja Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kunnanvaltuustoissa. Voimaan se tulee allekirjoittamisesta eli 16.1.2014 alkaen.

Lisätietoja:

Seutuvaliokunnan pj, Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf, p. (05) 234 4200.

Liite: Kotkan-Haminan seutusopimus

Kuva: Allekirjoittajina Matti Rupponen (oik), Jarmo Koivisto, Osmo Havuaho, Henry Lindelöf, Hannu Muhonen ja Antti Jämsén (kuva Mervi Liimatainen).

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs