Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Koe-eläinten suojelun neuvottelukunta nimitettiin viisivuotiskaudelle

Maa- ja metsätalousministeriö

Koe-eläinten suojelun neuvottelukunta nimitettiin viisivuotiskaudelle

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2013 klo 14:10
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Hallitus nimitti tänään 15-jäsenisen neuvottelukunnan, jonka tehtävänä on tieteellisiin tai opetustarkoituksiin käytettävien eläinten suojelu. Lautakunta on uusi ja sen olemassaolo perustuu elokuun alussa voimaan tulleeseen ns. koe-eläinlakiin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteydessä toimivan neuvottelukunnan tavoitteena on edistää korvaamisen, vähentämisen ja parantamisen periaatteen toteutumista eläinten käytössä tieteellisiin ja opetuksen tarkoituksiin. Neuvottelukunnassa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 13 muuta jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Lisäksi neuvottelukunnan jäsenenä on eläinsuojeluasiamies.

Laissa on asetettu vaatimukset neuvottelukunnan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten kokemuksesta, asiantuntemuksesta ja heidän edustamistaan organisaatioista. Ehdotuksia neuvottelukunnan jäseniksi ja varajäseniksi pyydettiin 64 keskeiseltä alan toimijalta, kuten yliopistoilta, etujärjestöiltä, eläinsuojeluyhdistyksiltä ja viranomaisilta. Päätös pohjautuu tehtyihin ehdotuksiin. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi nimitettiin professori Outi Vainio-Kivinen Helsingin yliopistosta ja varapuheenjohtajaksi professori Eero Lehtonen Helsingin yliopistosta. Neuvottelukunnan jäsenet edustavat tutkimusta, teollisuutta, vapaaehtoista eläinsuojelutyötä ja hallintoa.

Lisäksi asetettiin viisivuotiskaudelle koe-eläinlain edellyttämä hankelupalautakunta, joka myöntää luvat eläinten käyttöön tieteen tai opetuksen tarpeisiin.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
apulaisosastopäällikkö Riitta Heinonen, p. 0295 162 107
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs