Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kiuru: Yliopistokeskukset ja ammatillisen koulutuksen aloituspaikat joutumassa keskustajohtoisen hallituksen leikkuriin

SDP-ALUEET

Kiuru: Yliopistokeskukset ja ammatillisen koulutuksen aloituspaikat joutumassa keskustajohtoisen hallituksen leikkuriin

Tiedote.
Julkaistu: 01.05.2016 klo 13:34
Julkaisija: SDP-ALUEET

Krista Kiuru puhui vappuna Heinolassa, Lahdessa ja Kärkölässä.

***************

Hallitus on pettänyt moneen kertaan kaikki ennen vaaleja antamansa koulutuslupaukset. Pahinta on kuitenkin se, mitä suljettujen ovien takaa on vielä tulossa, varoitti SDP:n 3. varapuheenjohtaja, entinen opetusministeri Krista Kiuru vappupuheessaan. Ei voi kuin ihmetellä, miten keskusta voi olla tällaisessa koulutussäästöillä tehtävässä keskittämissä mukana.

- Opetusministeriössä puuhastellaan strategisen rahoituksen merkittävää kasvattamista perusrahoituksen kustannuksella ja rakenteellisen keskittämisen aloittamista sen varjolla. Jos päätökset todella menevät läpi, suomalainen korkeakoulukenttä ajautuu megaluokan keskittämisen tielle, sillä tällaista ”uudistamista” ajaisi vipuna pelkästään raha.

- Samassa yhteydessä kuuluu suunnitelmissa olevan yliopistokeskusten tulevaisuuden vaarantaminen. Ennen eduskunnan päätöksin turvattu rahoitustaso on joutumassa leikkurin alle. Myös Lahden yliopistokeskuksen ja sen emoyliopistojen kannalta tilanne on huolestuttava, sanoo Kiuru.

- Vaikka oikeistohallitus kertoo mielellään julkisuudessa, miten suomalaisten osaamistasoa nostetaan ja miten koulutusta uudistetaan, tosiasiassa tällaisesta ”uudistamisesta” on koulutuskentällä tullut lyhyessä ajassa varsinainen kirosana.

- Keskittämistä on luvassa myös ammatilliseen koulutukseen, kun hallitus päätti antaa säästöjen toteuttamiseksi luvan aloituspaikkojen lopettamiseen. Varmaa on jo nyt, että menetämme satoja ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja koko maassa aloituspaikkojen vähentämisen kautta. Hallituksen tietoisena päätöksenä myös Päijät-Hämeessä aloituspaikat vähenevät merkittävästi.

- SDP ei tule tukemaan tällaista hallituksen suunnittelemaa ammatillisen koulutuksen uudistusta, jossa vähennetään aloituspaikkoja ja vaarannetaan siten koulutukseen pääsy eri puolilla Suomea, päättää Kiuru.

 

Lisätiedot: Krista Kiuru, p. 050 512 2935

SDP:n tiedottaja Maarit Hirvensalo, p. 040 587 1755

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs