Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kiinteistömaailman yrittäjät: Suomen yrittäjäilmapiiri vaatii kohennusta

Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman yrittäjät: Suomen yrittäjäilmapiiri vaatii kohennusta

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2014 klo 08:00
Julkaisija: Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman yrittäjilleen tekemässä kyselyssä selvisi, että yrittäjät uskovat oman asenteen ja työntekijöiden hyvinvoinnin vaikuttavan menestymiseen merkittävästi.  Kehitettävää yrittäjät löysivät sekä lainsäädännöstä että yrittäjäilmapiiristä.  

 

Kiinteistömaailman yrittäjien mukaan menestyvä yrittäjä uskoo omaan tekemiseensä, huolehtii työntekijöistään sekä itsestään ja on kyvykäs uudistumaan. Kyselyssä esiin nousivat tutut adjektiivit, kuten innovatiivinen, sisukas, periksiantamaton ja ahkera, mutta myös uusia näkökulmia kuten rohkea, oikeudenmukainen, kannustava ja omaa vapaa-aikaansa arvostava.  

 

Parannusta lainsäädäntöön ja yrittäjäilmapiiriin 

 

Yrittäjät näkevät, että PK-yrittäjän turva on heikko. Muutosta toivottiin verotukseen ja palkkauksen sivukuluihin. Yrittäjät toivoivat etenkin, että työntekijän palkkaamiseen liittyvät riskit vähenisivät.  

 

Kiinteistömaailman yrittäjät antoivat suomalaisille yrittäjille arvosanaksi kiitettävän tai hyvän, mutta yleinen yrittäjäilmapiiri Suomessa ei saanut yhtä hyvää vastaanottoa. Valtaosa yrittäjistä arvioi yrittäjäilmapiirissä olevan negatiivisuutta. He kuvailivat sitä muun muassa sanoin välinpitämätön ja kriittinen. Yrittäjien mukaan myös kateutta esiintyy. Yrittäjäilmapiirin parantuminen voi löytyä nuoresta sukupolvesta. Näin arvelee Helsingin Herttoniemen Kiinteistömaailman yrittäjä Carita Piippo:

  

"Varsinkin nuori sukupolvi on löytämässä ihan uudenlaista yrittäjyyttä, pelkäämätöntä ja ennakkoluulotonta." 

 

Asenne ratkaisee

 

Yrittäjien keskuudessa ymmärretään myös, että turha voivottelu ei johda menestykseen vaan siihen on tähdättävä omalla tekemisellä. 

 

"Yrittäjien tukeminen on julkisessa keskustelussa ja yhteisöveron alentaminen oli konkreettinen asia yrittäjyyden hyväksi. Voivottelu nurkkaan ja jokainen yrittäjä keskittymään omaan tekemiseensä!", kehottaa Kiinteistömaailma Espoonlahden yrittäjä Hannu Salo. 

 

Kiinteistömaailman yrittäjät uskovat oman asenteen vaikuttavan menestykseen merkittävästi. Yli 70 prosenttia vastaajista uskoo, että asenteella on iso merkitys ja sillä voi kompensoida vaikeita olosuhteita. 18 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että oma asenne ja ulkoiset tekijät vaikuttavat menestymiseen yhtä paljon.

 

"Suomalainen yrittäjä tekee työtään suurella sydämellä. Jos me muut, mukaan lukien valtio, emme hukuta heitä byrokratiaan ja pakota heitä keskittymään vääriin asioihin, hyötyy siitä lopulta jokainen suomalainen", arvelee Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen. 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

Hanna Lantto 
Viestintäsuunnittelija, Kiinteistömaailma Oy 
044 714 0090 

 

Kiinteistömaailman tekemään yrittäjäaiheiseen verkkokyselyyn vastasi 39 Kiinteistömaailman franchisingyrittäjää ympäri Suomen. Yrittäjiltä kysyttiin muun muassa menestymiseen vaikuttavia tekijöitä sekä ideoita, joilla suomalaista yrittäjyyttä voitaisiin kehittää. Kysely toteutettiin valtakunnallisen Yrittäjän päivän (5.9.) kunniaksi.

Kiinteistömaailma on vuonna 1990 perustettu vahva ja valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee lähes 750 asuntokaupan ammattilaista 55 eri paikkakunnalla 112 asuntomyymälässä. Brändin omistaa Danske Bank ja asuntomyymälät ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia osakeyhtiöitä. Kiinteistömaailma haluaa tehdä asiakkaidensa asunnonvaihdosta mahdollisimman mukavaa ja turvallista. Siksi se kuuntelee aktiivisesti asiakkaitaan ja kehittää jatkuvasti palveluaan paremmaksi. Useilla alueilla – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla – Kiinteistömaailma on alansa kiistaton markkinajohtaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs