Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Keskustan eduskuntaryhmän pj. Kimmo Tiilikaisen puheenvuoro vaaliristeilyllä

Suomen Keskusta r.p.

Keskustan eduskuntaryhmän pj. Kimmo Tiilikaisen puheenvuoro vaaliristeilyllä

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2015 klo 13:30
Julkaisija: Suomen Keskusta r.p.

Keskustan eduskuntaryhmän avoin kokous Keskustan eduskuntavaaliristeilyllä 8.2.2015

(muutosvarauksin)

 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen

 

 

Hyvät keskustalaiset,

 

Enpä olisi neljä vuotta sitten uskonut, että voin seistä edessänne tänään tässä tilaisuudessa ja tilanteessa.

 

Kun katson teitä, näen pystypäisen, mutta nöyrästi työtä tekevän joukkueen, joka hakee suomalaisilta luottamusta vaihtoehdolleen.

 

Keskusta menee eduskuntavaaleihin paalupaikalta, mutta sen paikan saavuttaminen ei olisi onnistunut ilman yhteistä tekemistä. Kovimman työn Keskustan nousun eteen olette tehneet te lukemattomat vapaaehtoiset paikallisesti läpi Suomen. Iso kiitos kuuluu myös piirien ja puoluetoimiston työntekijöille.

 

Minulla on ollut kunnia johtaa Keskustan eduskuntaryhmää, joka on omalla työllään päivittäin yrittänyt tehdä parhaansa Keskustan vaihtoehdon ja ratkaisujen esittämiseksi Arkadianmäellä.

 

Kiitän kaikkia paikalla olevia ja perustellusta syystä estyneitä kansanedustajakollegoita neljän vuoden urakasta. Samoin kiitän kansanedustajien avustajia ja eduskuntaryhmän kanslian työntekijöitä. Te olette ammattilaisia.

 

Erityiskiitoksen osoitan puolueen puheenjohtajalle Juhalle, joka on uudistanut Keskustaa ja palauttanut puolueeseen yhdessä tekemisen. Juha hakee ratkaisuja ja uskaltaa myös rohkeasti kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja. Juhan päätöksentekoa ohjaa oikeudenmukaisuuden periaate. Tässä miehessä on pääministeriainesta.

 

Hyvät ystävät,

 

Myös Suomi tarvitsee uudistuksia ja yhteistyötä. Keskusta on tänään esittänyt muutosohjelman, jolla alamme, jos saamme kansalta valtakirjan, laittamaan Suomea kuntoon.

 

Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen. Supistuvan talouden, jatkuvan velkaantumisen, pahenevan työttömyyden, heikkenevien palvelujen, kiristyvän verotuksen ja kasvavan eriarvoistumisen kierre on murrettava. Siitä tulevissa eduskuntavaaleissa on kysymys.

 

Suomi kuntoon tarkoittaa

 

- lisää työpaikkoja, sillä vain työpaikat ovat kestävä ratkaisu Suomen ongelmiin

- vastuullista taloudenpitoa, sillä kunnossa oleva talous on kaikkein heikoimpien turva

- enemmän oikeudenmukaisuutta, sillä vain oikeudenmukainen yhteiskunta pysyy koossa myös hankalina aikoina

- koko maan tasapainoisempaa kehittämistä, sillä Suomi saadaan kuntoon vain koko voimallaan

- parempaa johtajuutta ja jäntevämpää päätöksentekoa, sillä luottamuksesta kaikki on kiinni.

 

Edessä on noin kymmenen vuoden työ. Tien päässä on uudistunut Suomi, joka pärjää yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa luontaisilla vahvuuksillaan ja huippuosaamisellaan ja jossa jokainen suomalaisella, ei vain muutamalla harvalla, on mahdollisuus rakentaa itselleen ja läheisilleen hyvää elämää.

 

Kaikista tärkeintä on saada Suomeen lisää työpaikkoja ja nostaa työllisyysastetta tuntuvasti. Vain siten suomalaisten laajan enemmistön tukeman hyvinvointiyhteiskunnan palvelut voidaan turvata.

 

Kataisen ja Stubbin hallitukset lupasivat nostaa työllisyysasteen 72 prosenttiin ja alentaa työttömyyden 5 prosenttiin vaalikauden aikana. Lopputulos on, että maassa on suurtyöttömyys. Ilman työtä on yli 450 000 suomalaista. Nyt Kokoomus lupaa nostavansa työllisyysasteen 75 prosenttiin seuraavan vaalikauden aikana. Kuka tähän näillä näytöillä uskoo?

 

Kokoomuksesta on myös sanottu, että politiikka on rikki. Kysymys kuuluu, ketkä sen rikkoivat? Suomen johtaminen ja hallituspolitiikka ovat rikki. Siitä osoituksena on, että pääministeripuolue haastaa ja jopa haukkuu omaa politiikkaansa. Suomalaiset näkevät tämän pelin läpi. Itseään ei voi loputtomiin ulkoistaa Suomen ongelmista ja pitää kansaa tyhmänä.

 

Suomi tarvitsee tuoretta johtajuutta ja rohkeita ratkaisuja. Maa tarvitsee pääministerin.

 

Hyvät naiset ja miehet,

 

Ilmoitimme perjantaina, että olemme tekemässä välikysymyksen suomalaisen koulutuksen tulevaisuudesta ja tasa-arvosta. Koulutuksesta leikataan tällä vaalikaudella lähes kaksi miljardia euroa. Kaikki myöntävät, että leikkaukset ovat olleet liian suuret.

 

Me olemme huolissamme etenkin tasa-arvoisesta koulutuksesta. Se on ollut ja on Keskustan mielestä Suomen vahvuus myös tulevaisuudessa. Suomi nousee vain osaamisella. On huolehdittava siitä, että koko maassa on mahdollisimman tasa-arvoiset edellytykset koulunkäyntiin ja opiskeluun eri asteilla.

 

Meitä huolettaa myös koulujen eriytyminen. Yhteisenä tavoitteena pitää olla, että jokainen koulu on yhtä hyvä ja turvallinen sekä oppilaiden että opettajien kannalta. Mitä lähempänä koteja koulut ovat, sen parempi.

 

Keskustan koulutuspoliittisen ohjelman valmistelua vetänyt eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tuomo Puumala esittelee kohta näkemyksemme koulutuksen tulevaisuudesta. Toivon, että voimme tässä avoimessa ryhmäkokouksessa kuulla evästyksenne välikysymyksemme tekemiseen.

 

Tuomon jälkeen lyhyen puheenvuoron käyttää kansanedustaja Timo Korhonen, joka on ollut mukana tekemässä eduskuntaryhmän piirissä valmisteltua Suomi kuntoon koko voimallaan -ohjelmaa.

 

Alueellisesti kattava koulutus on yksi keskeinen osa ohjelmaa Suomen sisäisen kehityksen tasapainottamiseksi. Koko maan voimavarat on saatava käyttöön, jotta Suomi saadaan kuntoon.

 

Hyvät keskustalaiset,

 

Suomen tulevaisuudesta päätetään huhtikuun eduskuntavaaleissa.

 

Kohta 100-vuotias Suomi ansaitsee parempaa. Meillä on kaikki mahdollisuudet nousta hallituspolitiikan johtoon muuttamaan Suomen suunta. Se edellyttää nöyrää ja kovaa työntekoa vaalipäivään asti. Hanskat eivät saa tippua. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu.

 

Me suomalaiset olemme ennenkin selviytyneet kovista ajoista. Nyt on aika kääntää jälleen sivu ja kirjoittaa uusi kappale Suomen historiaan ja tulevaisuuteen. Kirjoitetaan tuo kappale yhdessä, ja aloitetaan työt heti.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs