Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kehitysmaiden velkaongelma herätti keskustelua Changemakerin Puhetta velasta -tapahtumassa

Kirkon Ulkomaanapu

Kehitysmaiden velkaongelma herätti keskustelua Changemakerin Puhetta velasta -tapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2011 klo 16:30
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun nuorten vaikuttamisverkosto Changemaker järjesti keskiviikkona 30.11.2011 Helsingissä tapahtuman kehitymaiden velasta. Puhetta velasta -nimisellä tapahtumalla verkosto halusi herättää keskustelua kehitysmaiden velkaongelmasta sekä Suomen roolista tämän ongelman ylläpitäjänä sekä toisaalta sen ratkaisijana. Tapahtumassa luovutettiin myös verkoston kampanjavetoomus ulkoministeri Erkki Tuomiojalle.

Puhetta velasta oli Changemakerin Velan vangit -kampanjan päätöstapahtuma. Kampanjassaan verkoston on nostanut esille epäoikeutetun velan käsitettä, josta esimerkkinä on toiminut Costa Rican sairaalalaitetapaus eli niin kutsuttu Proyecto Finlandia. Verkosto vaatii Suomea tunnustamaan vastuunsa Costa Ricalle epäoikeudenmukaista velkaa aiheuttaneessa tapauksessa. Verkosto myös kannustaa Suomea aktiiviseen rooliin velkakeskustelussa.

”Suomella on nykyisessä roolissaan mahdollisuuksia ottaa puheeksi kehitysmaiden velkaongelma ja tähän löytyy tahtoa”, sanoi ministeri Tuomioja vastaanotettuaan Changemakerin vetoomuksen. ”Costa Rican tapauksen uudelleen tarkastelulle on myös tarvetta."

Ministerille luovutettuun Velan vangit -vetoomuksen kerättiin yhteensä 2 491 allekirjoitusta.

Puhetta velasta -tapahtuma kokosi Helsingin Paasikiven aukiolle kansalaisjärjestöjen edustajia, kehitysmaiden velka-asioiden asiantuntijoita japoliitikkoja esittämään oman näköisensä puheenvuoron velkateemasta. Puheenvuoron pitivät Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Antti Kaikkonen (kesk.), Matti Ylönen, Teppo Eskelinen, Aleksi Räsänen (Changemaker Suomi), Håvard Aagesen (Changemaker Norja), Eva Nilsson (Kehitysyhteistyön palvelukeskus) ja Aaro Rytkönen (Kirkon Ulkomaanapu).

Changemaker on nuorten vaikuttamisverkosto, jonka keskeisiä teemoja ovat rauha, velka ja ympäristö. Suomessa verkosto toimii Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä. Vanhin Changemaker-verkoston toimiii Norjassa, minkä lisäksi verkostoja on Islannissa, Unkarissa, Keniassa ja Pakistanissa.

Lisätietoja:

Ruut Luukkonen, tiedotusvastaava, Changemaker
Puh. 0400 778 527, ruut.luukkonen@gmail.com

Lisätietoja Velan vangit -kampanjasta ja kuvia Puhetta velasta -tapahtumasta on saatavilla Changemakerin  nettisivujen medialle-osuudesta www.changemaker.fi/velanvangit

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs