Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kansalaisopisto − kunnan elintärkeä voimavara

Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalaisopisto − kunnan elintärkeä voimavara

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: Kansalaisopistojen liitto KoL

Syksyn budjettiriihessä kuntien tehtäviä ja velvoitteita on määrä karsia miljardilla eurolla. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan vastuu kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä on tulevaisuudessakin jäämässä kunnille. Ennaltaehkäisevät palvelut olisi kuitenkin syytä saada aiempaa paremmin käytäntöön. (HS 5.9.2015)

Helsingin Kuntatalolla 9.−10.9. kunta-alan suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa Kuntamarkkinoilla kuullaan kansalaisopistojen roolista hyvinvointi- ja ennaltaehkäisevien palveluiden tuottajana. Kansalaisopistojen liiton tietoiskut järjestetään K-kerroksen Tietokimarassa.

Kansalaisopisto kunnan hyvinvointistrategian ytimessä
Rehtori Hannu Patamaa, Karstulan kansalaisopisto
09.09.2015 | 14:30 - 14:50

Mikä on kunnan rooli hyvinvointiedellytysten luojana? Minkälaisia hyvinvointipalveluja kansalaisopisto tuottaa? Karstulan kansalaisopiston rehtori Hannu Patamaan valmistelema Karstulan kunnan hyvinvointiohjelma painottaa ennaltaehkäisevän työn merkitystä. Rehtorin toimensa lisäksi vuosina 1996−2006 Karstulan kunnan sivistysjohtajanakin toiminut Patamaa vastaa nykyään kansalaisopiston ohessa myös kunnan kulttuuritoimesta.

Kansalaisopisto senioreiden arjen voimavarana
Toimialajohtaja, väitöskirjatutkija Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, Setlementtiliitto
10.09.2015 | 10:00 - 10:20

Vaikka osaamiset ohenevat, kykenemiset kaikkoavat ja haluamiset hiipuvat, kuuluu senioreillekin mahdollisuus terästää taitoja, oppia uutta ja vahvistaa ruumista. Terveydenhuollon maisteri, Suomen Setlementtiliitto ry:n toimialajohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski kertoo kuntamarkkinakuulijoille, kuinka seniorit ja kansalaisopistot muovaavat toisiaan. Ruuskanen-Parrukoski tekee parhaillaan sosiaalipolitiikan väitöskirjaa Lapin yliopistoon ikääntyneiden palveluasukkaiden toimijuudesta.

Kuntamarkkinapäivien aikana selviää myös, mikä on kuntapäättäjien mielestä kansalaisopiston tärkein vaikutus kuntalaisiin. Vaikutusäänestyksen lisäksi yhteys opetusministeriöön on auki: kansalaisopistojen reissuvihon välityksellä voi lähettää huolia tai murheita, kannustavia ajatuksia sekä muita terveisiä suoraan opetusministerille. Kansalaisopistojen liiton ständi löytyy Kuntatalon 2. kerroksesta osastopaikalta S.01 nimellä Kansalaisopistot.fi. Kuntatalo on Kuntamarkkinoiden aikaan auki ke 9.9. klo 9-17 ja to 10.9. klo 9-15 (käyntiosoite Alppikatu 1).

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen, jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi, p. 040 741 0641
Tiedottaja Lauramaija Hurme, lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi, p. 040 573 1620

www.kuntamarkkinat.fi/
www.kansalaisopistojenliitto.fi
www.kansalaisopistot.fi

Kansalaisopistojen liitto KoL on järjestö, joka toimii kansalaisopistojen, niiden opistolaisyhdistysten ja vapaan sivistystyön edunvalvojana. Liitto auttaa opistoja turvaamaan tasa-arvoista ja elämänlaajuista oppimista lähipalveluna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs