Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Kaikille avoin verkkokeskustelu tasa-arvosta käynnistyy

Oulun yliopisto

Kaikille avoin verkkokeskustelu tasa-arvosta käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 11:30
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Nais- ja sukupuolentutkimus
Tiedote 18.3.2016

Kaikille avoin verkkokeskustelu tasa-arvosta käynnistyy

Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä lauantaina 19.3.2016 avautuu verkossa keskustelufoorumi, johon toivotaan kaikki kiinnostuneet mukaan keskustelemaan tasa-arvoon ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Moderoidulle verkkokeskustelualueelle on koottu keskustelun tueksi ajankohtaista tasa-arvotietoa, joten keskustelut sopivat myös osaksi oppilaitosten oppitunteja. Keskustelun käynnistää Oulun yliopiston Nais- ja sukupuolentutkimuksen Code IWP-projekti.

Toukokuussa 2016 Code IWP järjestää politiikasta kiinnostuneille nuorille naisille suunnatun verkkokoulutuksen, jonka tavoitteena on rohkaista nuoria naisia mukaan politiikkaan ja antaa heille välineitä, joilla he voivat rakentaa poliittista uraansa paremmin. Verkkokoulutuksessa kuullaan suomalaisten naispoliitikkojen kokemuksia ja vinkkejä sekä tarkastellaan erilaisia rakenteita, joita Suomessa on luotu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi päätöksenteossa.

Code IWP, Commitment to democracy throught increasing women´s participation -projektin tavoitteena on rohkaista ja lisätä naisten ja nuorten osallisuutta ja määrää äänestäjinä ja ehdokkaina europarlamenttivaaleissa ja kansallisissa eduskuntavaaleissa. Projektissa on mukana neljä maata, Kypros, Liettua, Latvia ja Portugali, joissa naisten edustus politiikassa on prosentuaalisesti alhainen, ja yksi maa, Suomi, jossa on suhteellisesti korkea prosentuaalinen naisten edustus. Projektin rahoittaja on Euroopan unionin Europe for Citizens-ohjelma.

Projektissa on Suomessa tähän mennessä järjestetty kohderyhmäkeskusteluja median edustajien, opiskelijoiden ja poliitikkojen välillä. Keskusteluissa kartoitettiin rakenteellisia, sosiaalisia, taloudellisia ja yksilöön liittyviä esteitä sekä nuorten ja naisten yhteiskunnallisen osallistumisen mahdollisuuksia. Lisäksi muissa maissa toimiville projektikumppaneille on jaettu tietoa Suomen hyvistä käytänteistä ja naisten poliittisen osallistumisen historiasta Suomessa.

Projektin nettisivuilla on myös kysely, jossa kartoitetaan erityisesti nuorten ajatuksia naisten ja miesten osallistumisesta päätöksentekoon kansallisella ja Euroopan unionin tasolla.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 110 vuotta siitä, kun suomalaiset naiset saivat äänioikeuden ja oikeuden asettua ehdolle vaaleissa. Samaan aikaan julkisessa keskustelussa Suomessa on esillä useita päätöksiä ja kannanottoja, jotka vaikuttavat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen ihmisten nykyarjessa ja pitkällä tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

Minna Viinikka, Oulun yliopisto, Nais- ja sukupuolen tutkimus,
puh. 0294 48 7458, sähköposti: minna.viinikka@oulu.fi

 

www.womensparticipation.com

Verkkokeskustelu

Verkkokysely

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs