Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Jäsenhankintakilpailun voitto Ouluun

Reserviläisliitto tiedottaa

Jäsenhankintakilpailun voitto Ouluun

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2012 klo 11:04
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton viime vuoden jäsenhankintakilpailun voitti Oulun Reserviläisten Rauno Mäkinen, joka hankki 38 uutta jäsentä. Kilpailun kaksi seuraavaa sijaa menivät Päijät-Hämeeseen. Padasjoen Mikko Iittala hankki 33 ja Asikkalan Markku Riukka 30 jäsentä. Kilpailuun osallistui 249 jäsentä, jotka hankkivat yhteensä 713 uutta toimijaa Reserviläisliittoon.

Reserviläisliiton jäsenhankintakilpailun kärkikymmenikkö oli seuraava:

  1. Mäkinen Rauno, Oulu, 38 jäsentä
  2. Iittala Mikko, Padasjoki, 33 jäsentä
  3. Riukka Markku, Asikkala, 30 jäsentä
  4. Herranen Tuomo, Parkano, 23 jäsentä
  5. Uitto Heikki, Asikkala, 20 jäsentä
  6. Siren Raimo, Hattula-Tyrväntö, 17 jäsentä
  7. Salonen Matti, Tampere, 15 jäsentä
  8. Liehu Niko, Ylöjärvi, 13 jäsentä
  9. Ruokanen Aki, Rovaniemi, 13 jäsentä
  10. Turunen Tarmo, Kempele 11 jäsentä

Jäsenhankintakilpailu järjestetään Reserviläisliitossa vuosittain. Tällä kertaa tuloksissa huomioitiin ne jäsenet, jotka liittyivät jonkin liiton jäsenyhdistyksen jäseneksi 18.9.2010-16.9.2011 välisenä aikana ja maksoivat ensimmäisen jäsenmaksunsa viime vuonna.

Jäsenkasvua jo vuodesta 1997

Reserviläisliiton jäsenmäärä kääntyi vahvaan kasvuun 1990-luvun puolivälissä, jolloin aliupseerinarvosta jäsenyysehtona luovuttiin. Jäsenyyden avaaminen muille henkilöstöryhmille ja armeijaa käymättömille on nostanut kokonaisjäsenmäärää noin kolmanneksen. Samalla se on tehnyt Reserviläisliitosta Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön.

Jäsenkasvu jatkui myös viime vuonna ja kokonaisjäsenmäärä oli vuoden lopulla 36.460 jäsentä. Vahvinta kasvu oli Päijät-Hämeessä, jossa maksaneiden jäsenten lisäys oli lähes viisi prosenttia. Jäsenmäärät kasvoivat myös 12 muussa, maakunnallisessa reserviläispiirissä.

Reserviläisliiton jäsenyhdistyksiin liittyi viime vuoden aikana 2.324 uutta jäsentä. Suhteellisesti eniten liittyneitä oli Päijät-Hämeessä, jonka jäsenistöstä lähes 10 prosenttia oli loppuvuonna uusia jäseniä. Absoluuttisesti eniten jäseniä (305) liittyi Helsingin piirin yhdistyksiin.

Jäsenkasvu johtuu pitkälti miehistön vahvasta mukaantulosta. Reserviläisliittoon kuuluu jo yli yhdeksän tuhatta miehistöön kuuluvaa reserviläistä. Suhteessa eniten miehistöä on jäseninä Pohjois-Pohjanmaalla, jonka alueella toimivien yhdistysten jäsenistöstä lähes 35 prosenttia on miehistöä.

Vuodenvaihteessa Reserviläisliiton jäsenistä aliupseereita oli 60, miehistöä 26 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus oli 10 prosenttia. Heistä enemmistö oli miehiä.

Jäsenhankintakilpailun voittanutta Rauno Mäkistä on mahdollisuus haastatella puhelimitse, 044 556 5800. Sähköpostilla hänen tavoittaa osoitteesta rauno.makinen@gmail.com.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs