Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » ISS ostaa Ethix SRI Advisorsin – kauppa synnyttää vastuullisen sijoittamisen globaalin huippuosaajan

ISS-Ethix

ISS ostaa Ethix SRI Advisorsin – kauppa synnyttää vastuullisen sijoittamisen globaalin huippuosaajan

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: ISS-Ethix

Arvostettu tukholmalainen tutkimusyhtiö Ethix SRI Advisors siirtyy osaksi maailman johtavaa rahoitusalan hyvää hallintotapaa tukevia palveluita tarjoavaa Institutional Shareholder Services -yhtiötä (ISS). Yrityskaupassa syntyvä ISS-Ethix yhdistää Ethixin eettisen ympäristö-, yhteiskunta- ja hallinnointiasioihin liittyvän sijoittamisen osaamisen sekä ISS:n maailmanlaajuisen yhtiöiden hallinnoinnin tietämyksen. ISS-Ehtix vie eettisen sijoittamisen kokonaan uudelle tasolle.


Tukholma 15.9.2015
Julkaisuvapaa

Maailman johtava hyvän hallintotapaa tukevia palveluita rahoitusalalle tarjoava Institutional Shareholder Services Inc. (ISS) on ostanut ruotsalaisen Ethix SRI Advisors AB:n , joka on kansainvälisesti arvostettu eettiseen sijoittamisen (SRI) neuvonantopalveluihin erikoistunut tutkimusyhtiö.

Tästä päivästä lähtien Ethix SRI Advisors on osa ISS-konsernia. Yhtiön uusi nimi on ISS-Ethix. Sen johdossa jatkaa Ethixin perustaja Ulrika Hasselgren, joka on myös nimitetty vastaamaan koko ISS:n eettisen sijoittamisen liiketoiminnasta. Ympäristön, yhteiskunnallisten kysymysten ja kestävän kehityksen tutkimiseen keskittynyt Ehthix neuvoo ja hallinnoi vuosittain yli 300 miljoonan euron arvoista sijoitusomaisuutta ympäri maailmaa. Se yhdistyy nyt osaksi ISS:n maailmanlaajuista yrityshallinnon ja omistamisen palvelutarjontaa.Samalla sijoittajille on tarjoutuu laaja valikoima välineitä kestävään, vastuulliseen ja vaikuttavaan sijoittamiseen.

“Tämä yrityskauppa on osa pitkäaikaista sitoutumistamme tarjota entistä laajempaa tuotevalikoimaa, innovatiivisia ratkaisuja sekä toimittaa huipputason palveluita asiakkaillemme ympäri maailmaa”, ISS:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Gary Retelny sanoo. “Ethixin mukaantulo auttaa asiakkaittamme navigoimaan monimutkaisessa ja nopeasti muuttuvassa yhteiskuntavastuullisen sijoittamisen maailmassa apunaan viimeisin tietotekninen osaaminen, jonka taustalla taas on huipputason ympäristö-, yhteiskunta- ja hallinnointiasioihin liittyvät tulosmittarit, analyysit sekä tutkimus.”

“ISS:n kattava hyvää hallinnointitapaa tukevien palveluiden tarjonta ja Ethixin syvä tuntemus ympäristö- ja yhteiskunta-analyyseista ovat yhdistelmä, jolla voimme tarjota asiakkaillemme tehokkaasti integroituja palveluita institutionaalisten sijoittajien tarvitsemalla syvyydellä ja laajuudella”, Hasselgren toteaa.
“Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Ulrikan ja koko Ethix-tiimin tervetulleeksi ISS-perheeseemme”, sanoo Stephen Harvey, ISS:n liiketoimintajohtaja. “Odotamme tiimiemme, tuotteidemme ja palvelujemme yhdistämistä tuottaaksemme sekä Ethixin että ISS:n asiakkaille avaimet käteen -palveluita, joissa on globaali ulottuvuus.”

 

 

Yhteystiedot:

Ulrika Hasselgren, toimitusjohtaja, ISS-Ethix, ISS:n SRI-liiketoiminnan vetäjä

Toimisto: +46 8 407 00 11, Matkapuhelin: +46 708 211 708, ulrika.hasselgren@ethix.se


Nancy Adler: Head of Global Communications and Marketing
+646-680-6315
nancy.adler@issgovernance.com
                                                                                                                             
Jan Erola, Associate Director, viestintätoimisto Kreab Oy
+358 40 5064612
jan.erola@kreab.com

 

Taustaa:

ISS
Institutional Shareholder Services Inc. (ISS) on 1985 perustettu, maailman johtava osakkeenomistajien edustamista ja ns. valtakirjaneuvonantoa sekä hyvän hallinnointitavan palveluita rahoitusalalle tarjoava yritys. ISS:n palveluihin kuuluu paitsi omistusten riippumaton tutkimus ja analyysi, arvopaperien ryhmäkanteiden hallinnointi sekä työkalut hyvän hallintotavan luotettaviin tiedonhankintaan ja mallintamiseen. ISS:n erityisosaaminen auttaa asiakkaita tekemään hyvin perehtyneitä hallinnointipäätöksiä.
Lisätietoja: www.issgovernance.com.

Ethix SRI Advisors AB
Ethix on perustettu 1999. Sillä on toimistot Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Ethix SRI Advisors AB on maailmanlaajuisesti arvostettu sijoittajien ja sijoituksesta vastaavien neuvonantaja, joka edustaa yli 300 miljardin euron arvoista sijoitusomaisuutta. Ethix tarjoaa globaaliasiakkailleen syvää tietämystä SRI-kysymyksistä, kuten ympäristö, ihmisoikeudet, työolosuhteet, korruptio ja asekauppa. Sen avainpalveluita ovat SRI-tarkistus, käytäntöjen kehittäminen, yritystutkimus ja portfoliotarkkailu, omistaja-aktiivisuusohjelmien tukeminen, sidosryhmäviestintä ja raportointi. Ethix on ollut pitkään sitoutunut YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin (UNPRI) ja ollut mukana European Social Investment Forumin hallituksessa.
Lisätietoja: http://www.ethix.se

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs